Sobota prinaša zadnji, 18. krog, prve polovice državnega prvenstva. Nogometno popoldne bosta že ob 14. uri odprla Gorica in Zavrč, ki bo skušal v medsebojnih obračunih prekiniti negativno tradicijo, saj so Haložani na petih tekmah osvojili vsega točko. Dve uri kasneje se bosta pričela dva zanimiva obračuna, Koprčani gostujejo v Ljudskem vrtu, v lokalnem derbiju pa se bosta udarila Rudar in Celje.


A najzanimivejši obračun kot vrhunec nogometne sobote prinašajo večerne ure. Ob 18. uri se bosta v Stožicah pomerili vodilno in tretje moštvo Prve lige Telekom Slovenije. Domžalčani v prestolnico prihajajo z jasnimi nameni, ob polovici državnega prvenstva še povečati svojo prednost pred najbližjimi zasledovalci in z zmago potrditi jesenski naslov prvaka, svoje načrte pa imajo tudi pri Olimpiji, ki bi z zmago svoj zaostanek za vodilnim moštvom lige zmanjšala na obvladljivih šest točk. Najprej pa vseeno, tako kot se spodobi, pogled v gostujoči tabor. Domžalski strateg Luka Elsner je v napovedi za klubsko spletno stran poudaril, da v boju za točke ne bo gledal na lepoto v igri, saj, kot tudi sam pravi, največ šteje ravno izid: “Nova tekma prinaša novo zgodbo. Tudi mi se bomo morda postavili nekoliko drugače kot na prejšnjih tekmah in iskali presenečenje za nasprotnika. To vedno počnemo in pripravljene imamo nove načrte. Potek tekme na koncu koncev niti ni tako pomemben kot rezultat. To tekmo si želimo dobiti v točkovnem smislu, sam potek pa je podvržen tudi naključju. Vse bomo naredili, da bo tekma potekala pod našim nadzorom.”

“Motivacija na strani Olimpije ni vprašljiva. Dejstvo pa je, da niti v enem trenutku ne bomo vzeli tekme z levo roko. To je jasno. Želja po novem uspehu je v našem taboru izjemno visoka. Vsem igralcem je povsem jasno, kaj bomo morali storiti za ponovitev zadnjega uspeha. Ali bo Olimpija maščevalna in se bo s tem dodatno motivirala, nas ne zanima. Za nas je Olimpija v tem trenutku nepomembna. Tako kot oni razpolagajo z velikim optimizmom, imamo tudi mi svoje razloge, da na to tekmo gledamo kot na novo možnost za dokazovanje in tri točke,” se je o tekmecu razgovoril 32-letni strokovnjak, ki je imel v minulih dneh na treningih na razpolago okrnjeno zasedbo, saj so iz različnih razlogov manjkali številni nosilce igre. Domžalski strateg jutri Zenija Husmanija, Gabra Dobrovoljca, Rudija Požega Vancaša in Aladina Šišića.

Foto: Rok Zore
Prvi ligaški obračun letošnje sezone se je po zanimivi predstavi končal brez zadetkov. (Foto: Rok Zore)

“Premor smo izkoristili na najboljši možni način. Ob tej priložnosti bi pohvalil fante za prizadevnost, marljivost in izjemen pristop na vsakem treningu. V slabih 14 dneh smo uspeli osvežiti ekipo, vbrizgati novo energije ter se ustrezno pripraviti na jutrišnjega nasprotnika. Zavedamo se, kdo nam prihaja v Stožice, a nas zanimajo zgolj tri točke,” je pogovor za spletno stran ljubljanskega prvoligaša pričel Darko Karapetrović, ki je imel za razliko od domžalskega kolega precej manj težav z udeležbo na trenažnih procesih. Ljubljančani so v uvodni četrtini prvenstva kot prvi v letošnji sezoni iz dvoboja z Domžalčani odšli neporaženi, čeprav so bili v prvem polčasu kar nekajkrat blizu vodstva. Pred nekaj tedni jim je uspelo slaviti na prvi četrtfinalni tekmi v Domžalah, a jim nato na povratni tekmi vseeno ni uspelo obdržati prednosti. Motiva pred današnjim obračunom Ljubljančanom tako zagotovo ne manjka, kar poudarja tudi Karapetrović: “Po reprezentančni akciji nas čaka pravi preizkus. V goste nam prihaja moštvo, ki ima jasno razdelano strategijo igre, izjemne rezultate, določeno točkovno prednost pred zasledovalci, vendar imamo tudi mi svoje načrte. Zavedamo se, da nas čaka izjemno pomembna tekma. Z zmago bi se točkovno približali Domžalam in naredili prvenstvo še bolj zanimivo. Po drugi strani pa bi moštvo pridobilo dodatno samozavest za preostala obračuna s Krko in Luko Koper.”

Tako kot Domžalčani, si tudi Ljubljančani v tekmi iztržiti vse tri točke: “Kot sem že dejal, zanimajo nas le tri točke. Zato komaj čakamo, da se tekma začne. Hvala bogu, da je večina igralcev v dobri formi, medtem ko se je zdravstveno stanje v tem premoru bistveno izboljšalo. Vsi skupaj smo pripravljeni na neizprosen boj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…