Tudi nogometaši Olimpije so začeli z vadbo za spomladanski del prvenstva. Trener Milorad Kosanović je svoje varovance zbral v Športnem parku Radomlje, kjer so igralci dopoldne opravili z uvodnim treningom.


Zeleno-beli bodo v spomladanskem delu sezone nastopali s precej spremenjenim moštvom, saj je s sezono že zaključil Rok Baskera, aprila naj bi s treningi pričel Enis Djurković, začetek priprav pa bo zaradi poškodbe izpustil tudi Andraž Šporar. Stožice je medtem že zapustila šesterica izkušenih nogometašev, Zajko Zeba, Nikola Nikezić, Davor Bagarić, Aleksander Radosavljević, Tadej Apatič, omenjeni šesterici pa se bo najverjetneje pridružil tudi Brazilec Franklin Vicente, ki se je po končanem jesenskem delu sezone vrnil iz posoje v Celju, ter Damjan Trifković, ki naj bi bil blizu prestopa v Izrael. Jasno je torej, da bodo Ljubljančani za spomladanski del prvenstva močno pomladili svoje moštvo, saj sta le Aleksander Šeliga in že omenjeni Damjan Trifković stara več kot 25 let. S prihodom Saše Udoviča, ki je prevzel vlogo športnega direktorja, se je tako spremenila tudi vizija kluba, kar je v izjavi posredno potrdil tudi trener Milorad Kosanović, ki bo med prestopnim rokom iskal dva vezista in levega bočnega branilca: “Ekipa je pomlajena, zato bomo drugi del prvenstva skušali izkoristiti tako, da bomo dali priložnost mlajšim igralcem, ki bodo v prihodnosti nosilci Olimpije. Skozi nadaljevanje prvenstva bomo skušali izbrati skupino igralcev, ki bo Olimpijo vodila v naslednjih letih, z boljšimi igrami in uvrstitvami, kot letos.”

Spomladi bo, po odhodih nekaterih izkušenih nogometašev, še več odgovornosti na plečih Dejana Djermanovića, ki je eden redkih v moštvu zmajev, ki že ima izkušnje z igranjem v tujini. Nekdanji član Litexa, velenjskega Rudarja, Krškega in sarajevske Slavije, se že veseli napornih treningov: “Po dolgem zimskem odmoru sem pogrešal soigralce in treninge. Želim si, da se med pripravljalnim obdobjem dobro pripravimo, odigramo dobre tekme in se čim bolje uigramo.”

Ljubljančani za razliko od minulih dveh let, letos ne bodo odšli na priprave v Španijo, saj bodo priprave opravili kar v bližnji Istri, kjer naj bi vadili okrog dva tedna. Tekmeci v pripravljalnih obračunih pa bodo znani v prihodnjih dneh.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…