Iz Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije so zgodaj zjutraj sporočili, da so zoper NK Zavrč podali prijavo na Finančno upravo Republike Slovenije. Klub hrvaškemu napadalcu Matiji Smrekarju dolguje avgustovsko plačo, igralec pa je vsa plačila prejemal na ‘roko’.


“Danes smo bili primorani opraviti prijavo na FURS, in sicer NK Zavrč zaradi zaposlovanja na črno igralca Matije Smrekarja, ki je v tekmovalni sezoni 2013/14 za NK Zavrč nastopal za 2.000 evrov mesečno. Prijavo smo vložili v dogovoru z mecenom kluba, g. Vukom, ker je klub igralcu ostal dolžan izplačilo v mesecu avgustu 2014, ob tem pa sistem licenciranja NZS ne zaznava odnosov, ki niso urejeni s pisno pogodbo. Prilagamo tudi zelo zanimivo potrdilo o obstoju dolga. Igralec Matija Smrekar je namreč popolnoma vsa plačila prejemal na roke, kar je na žalost zopet postala zelo pogosta praksa v slovenskem poklicnem športu,” so pri SPINS-u zapisali v izjavi za javnost.

Pri SPINS-u so obenem še napovedali, da v sodelovanju s Sindikatom športnikov Slovenije opravljajo ukrepe, ki bodo slovenski šport očistili nepravilnosti: “Na tem mestu javnost obveščamo, da pri SPINS in Sindikatu športnikov Slovenije trenutno opravljamo vse potrebne ukrepe, da slovenski šport ‘očistimo’ sistemskih nepravilnosti ter ga, s presečnim datumom 1.6.2015, spravimo v pravne okvire norm, ki jih za vse subjekte narekuje zakonodaja Republike Slovenije.”

1508503_797818920288467_5383745812025116452_n

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…