Novogoriški prvoligaš si krog pred koncem državnega prvenstva še ni zagotovil prvoligaškega mesta v prihodnji sezoni, saj četa trenerja Mirana Srebrniča trenutno zasedaj deveto mesto, ki v primeru, da bo za napredovanje med prvoligaše zainteresirano tudi drugouvrščeno moštvo 2. SNL, prinaša dve tekmi dodatnih kvalifikacij.


Kljub temu pa so v klubu že zavihali rokave in povlekli prvo potezo pri gradnji ekipe za prihodnjo sezono. Novogoriško mrežo bo namreč tudi v prihodnji sezoni branil Grega Sorčan, ki se je v novogoriški Športni park preselil v zimskem prestopnem roku in bil eden od redkih novincev, ki so upravičili pričakovanja. Obetavni Gorenjec je ob koncu letošnje sezone, ko je v golu zamenjal neprepričljivega Alberta Gallinetto, v sedmih odigranih tekmah z obema rokama zagrabil ponujeno priložnost.

Devetnajstletni vratar, ki se je leta 2013 iz vrst kranjskega Triglava preselil k veronskemu Chievu, s katerim je bil v minuli sezoni tudi mladinski državni prvak, je z Goričani sklenil enoletni dogovor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…