Ne le nogometaši in gledalci, dneve do nadaljevanje državnega prvenstva odštevajo tudi sodniki. Delivci pravice bodo v pomladanski del sezone krenili s prenovljeno zunanjo podobo, saj se je vodstvo Zveze nogometni sodnikov Slovenije odločilo za menjavo opremljevalca, v opremi katerega so se sodniki v minulih dneh že predstavili na nekaterih pripravljalnih tekmah. Ob že tradicionalni črni, bodo sodniki nosili še drese rumene in turkizno-modre barve.


Ob tem pa je znan tudi seznam delegiranih sodnikov za uvodno pomladanski krog državnega prvenstva. Nadaljevanje sezone bosta v Novi Gorici in Velenju odprla Mitja Žganec in Dejan Balažič. Žganec bo skupaj s pomočnikoma Dejanom Povšnarjem in Tomislavom Pospehom delil pravico na tekmi Gorice in Zavrča, Balažicu pa bosta v dvoboju Rudarja in Krškega pomagala Bojan Ul in Tomaž Klančnik. V Ljudskem vrtu, kjer se bosta v sobotnem štajerskem derbiju udarila Maribor in Celje, bo za red na igrišču skrbel pri evropski nogometni zvezi najbolje rangirani slovenski sodnik – Damir Skomina. Koprčanu bodo pri delu pomagali štirje pomočniki, ob Bojanu Mertiku in Asmirju Sagrkoviću, ki bosta stala za golom, bosta naloge pomočnikov opravljala Jure Praprotnik in Andraž Kovačič.

Tudi Matej Jug, ki bo v nedeljo sodil tekmo med Krko in Domžalami, bo lahko računal na asistenco štirih mož v črnem. Matej Žunič in Uroš Bensa bosta opravljala vlogi pomočnika, dodatna pomočnika sodnika bosta Rade Obrenović in Andrej Žnidaršič. V Stožicah, v katerih bo Olimpija gostila prenovljeno zasedbo Kopra, bo gostoval Nejc Kajtazović. Marko Podgoršek in Roman Glažar bosta stala za golom, naloge pomočnikov bosta opravljala Rafael Ajdovec in Gorazd Prelog.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…