Predstavljamo vam idealno enajsterico spomladanskega dela Prve Lige Telekom Slovenije po izboru uredništva Slovenskega Nogometnega Portala. Izbor je nastal po posvetovanju v uredništvu, v izbor pa smo vključili enajst nogometašev glede na pozicije na katerih igrajo, upoštevali pa smo le spomladanski del sezone. Ker v Prvi Ligi Telekom Slovenije nastopa čedalje več mladih nogometašev smo v idealno enajsterico vključili tudi dva najstnika, ki sta ste v letošnji sezoni uveljavila v prvoligaški konkurenci.


[soccer tip=’top’ colord=’black’ p1a=’M. Kotnik’ p1t=’celje’ p2a=’E. Janža’ p2t=’domzale’ p3a=’T. Klemenčič’ p3t=’triglav’ p4a=’M. Krajcer’ p4t=’celje’ p5a=’M. Milec’ p5t=’maribor’ p6a=’N. Omladič’ p6t=’olimpija’ p7a=’D. Črnigoj’ p7t=’koper’ p8a=’G. Cvijanović’ p8t=’maribor’ p9a=’A. Ibraimi’ p9t=’maribor’ p10a=’N. Nikezić’ p10t=’olimpija’ p11a=’M. Tavares’ p11t=’maribor’]

 Foto: Jure Banfi Ime in priimek  Matic Kotnik
Klub  Celje
Število tekem  15
Število minut  1350
Število zadetkov  0
Število asistenc  0
Število rumenih/rdečih kartonov  1/0

Koroški vratar se je v tej sezoni dokončno uveljavil v dresu Celja, kjer je bil letos nezamenljiv, saj je v golu stal na vseh 36 ligaških tekmah. V spomladanskem delu sezone je sicer prejel 19 zadetkov in petkrat ohranil mrežo nedotaknjeno, še boljši pa je bil jesenski del sezone. Nedvomno je bil eden najzaslužnejših, da so Celjani sezono končali na petem mestu in v finalu pokalnega tekmovanja. Kljub precejšnji konkurenci na poziciji vratarja, je bil po naši oceni najbolj prepričljiv vratar v spomladanskem delu sezone, čeprav so mu ostali vratarji dihali krepko za ovratnik.

 Foto Ime in priimek  Martin Milec
Klub  Maribor
Število tekem  14
Število minut  1195
Število zadetkov  2
Število asistenc  4
Število rumenih/rdečih kartonov  2/0

Martin Milec je izkoristil neigranje Bobana Jovića in skočil na vrh najboljših desnih bočnih branilcev, pa čeprav to ni njegova naravna pozicija. 21-letni nogometaš, sicer tudi mladi reprezentant, je bil tudi med manjšo krizo ena gonilnih sil vijoličastih, saj je s svojo hitrostjo in dobrim predložkom nemalokrat uspešno zaposloval svoje soigralce v napadu. Nogometaš iz Rač pa bi lahko kaj kmalu potrkal tudi na vrata članske reprezentance, seveda ob pogoju, da bo tudi v naslednji sezoni kazal podobne ali pa še boljše predstave.

 Foto Ime in priimek  Marko Krajcer
Klub  Celje
Število tekem  14
Število minut  1260
Število zadetkov  0
Število asistenc  0
Število rumenih/rdečih kartonov  2/0

Marko Krajcer je bil ob vratarju Maticu Kotniku najbolj standarden član celjske zasedbe, saj je izpustil le eno tekmo. Z svojo preudarnostjo in močjo je v celjski obrambi zagotavljal mirnost, kar je vodilo do že prej omenjenih dosežkov kluba. Kot je pred kratkim povedal v intervjuju za naš portal s spomladanskim delom sezone ni bil tako zelo zadovoljen kot z jesenskim, a po našem mnenju še vedno dovolj, da si zasluži mesto v idealni enajsterici. Pred kratkim je sodelovanje s celjskim klubom podaljšal še za eno sezono, dobro predstave pa bi ga lahko kaj kmalu pripeljale še v kvalitetnejšo sredino.

 Foto Ime in priimek  Tilen Klemenčič
Klub  Triglav
Število tekem  14
Število minut  1195
Število zadetkov  0
Število asistenc  0
Število rumenih/rdečih kartonov  2/0

Tilen Klemenčič je drugi najmlajši član idealne enajsterice, verjetno v Prvi Ligi igra še kak boljši branilec, a Klemenčič že pri 17 letih kaže zrele predstave na odgovornem in občutljivem mestu centralnega branilca. Član mlajših reprezentanc je sicer del spomladanske sezone igral tudi na položaju desnega bočnega branilca, a je Triglav v tekmah, ko je Klemenčič igral v osrčju obrambe prejemal precej manj zadetkov, kot pa, ko je igral na kateri izmed drugih pozicij. Branilec, ki obeta zelo veliko, vendar bo zaradi njegove mladosti potrebno ostati potrpežljiv in delati na dolgi rok.

 Foto Ime in priimek  Erik Janža
Klub  Domžale
Število tekem  12
Število minut  886
Število zadetkov  0
Število asistenc  1
Število rumenih/rdečih kartonov  3/0

Erik Janža je pozimi presenetil marsikoga, ko se je odločil za prestop v vrste Domžal. Še en iz plejade mladih in obetavnih nogometašev, je svojo kakovost dokazal že v lanski sezoni, ko je Muri pomagal do Evrope. Kaotično stanje ga je “pregnalo” iz Prekmurja, tudi v Domžalah pa se je dobro znašel. Kljub precejšnjemu rotiranju igralcev, je bil redno član začetne enajsterice, v prihodnji sezoni pa bo verjetno trener Stevan Mojsilović še v večji meri računal na njegove usluge, še posebej, če bo domžalska ekipa znova doživela prevetritev.

 foto Ime in priimek  Agim Ibraimi
Klub  Maribor
Število tekem  10
Število minut  865
Število zadetkov  2
Število asistenc  4
Število rumenih/rdečih kartonov  1/1

Virtuoz v vijoličastem dresu ima za sabo najboljšo sezono v karieri, za njega pa velja podobno kot za Milca. Bil je eden tistih, ki je s svojo neutrudnostjo vlekel mariborski voz naprej, ko je pošteno škripalo. Koliko v tem trenutku pomeni za Maribor se je videlo po dveh zaporednih porazih s Celjem in Koprom, ko ni igral zaradi izključitve. Zaradi poškodbe ob koncu sezone, je v spomladanskem delu sezone odigral le deset ligaških tekem, a kljub vsemu pokazal dovolj, da smo ga uvrstili v enajsterico najboljših. Makedonski reprezentant bi lahko kaj kmalu postal naslednji izvozni artikel Prve Lige.

 Foto Ime in priimek  Goran Cvijanović
Klub  Maribor
Število tekem  15
Število minut  1197
Število zadetkov  5
Število asistenc  2
Število rumenih/rdečih kartonov  0/0

Tudi Cvijanović je v spomladanskem delu sezone malce padel v formi, vendar je bil tudi v slabši formi nogometaš, ki je na igrišču znal narediti višek. Z natančnimi podajami je soigralcem pripravil kar nekaj priložnosti, neopaženih pa ni ostalo niti njegovih pet spomladanskih zadetkov. V Prvi Ligi je za soigralcem Tavaresem najučinkovitejši nogometaš, v pravkar končani sezoni je namreč zbral 9 asistenc in 12 zadetkov, s čimer si je izboril tudi reprezentančno vabilo. Tudi kreator mariborske igre bi lahko poleti zapustil Ljudski vrt, saj je zanimiv kar nekaj klubom.

 Foto Ime in priimek  Domen Črnigoj
Klub  Luka Koper
Število tekem  11
Število minut  960
Število zadetkov  0
Število asistenc  0
Število rumenih/rdečih kartonov  1/0

Najmlajši član SNPortal enajsterice pomladi je ravno obetavni Primorec. Tako kot Klemenčič je tudi Črnigoj branil barve Slovenije na kadetskem evropskem prvenstvu v lanskem letu, v spomladanskem delu sezone pa se je ustalil v začetni enajsterici koprskega moštva in s tem vzbudil kar precej interesa predvsem pri zahodnih sosedih, ki so že stegnili lovke po njem. V 11 nastopih sicer ni uspel zatresti mreže, a kljub vsemu je prikazal nekaj zelo dobrih iger, s čimer je prepričal tudi selektorja mlade reprezentance Tomaža Kavčiča, ki ga je pred nekaj dnevi povabil na reprezentančni zbor.

 Foto Ime in priimek  Nik Omladič
Klub  Olimpija
Število tekem  15
Število minut  1350
Število zadetkov  4
Število asistenc  3
Število rumenih/rdečih kartonov  1/0

Nik Omladič ima za sabo sezono brez poškodb, končno, bi lahko zapisali. Te so ga namreč v preteklosti močno ovirale k napredku in poti navzgor. Z všečnimi igrami naj bi se po poročanju nekaterih medijev znašel tudi na širšem spisku selektorja Srečka Katanca, a časa za reprezentanco bo še dovolj. Tudi 23-letni vezist bi lahko po dobri sezoni zapustil Ljubljano, v primeru, da bo ostal pa ga čaka v prihodnji sezoni še težja naloga, saj bo moral po odhodu Aneja Lovrečiča v kreaciji igre prevzeti dodatne naloge.

 Foto Ime in priimek  Nikola Nikezić
Klub  Olimpija
Število tekem  11
Število minut  951
Število zadetkov  9
Število asistenc  2
Število rumenih/rdečih kartonov  3/0

Nikola Nikezić je bil brez dvoma prvi napadalec spomladanskega dela sezone, dolgo je kazalo, da bo osvojil naziv najboljšega strelca lige, a sta mu v končnici prvenstva ponagajala Marcos Tavares in poškodba, ki ga je zaustavila, saj v zadnjih treh krogih ni nastopil. Črnogorski napadalec je kar nekaj bogatih izkušenj prenesel na mlada učenca Andraža Šporarja in Filipa Valenčiča, v naslednji sezoni pa bo verjetno zopet poizkusil v tujini, saj se mu z Olimpijo pogodba izteka.

 Foto Ime in priimek  Marcos Tavares
Klub  Maribor
Število tekem  14
Število minut  991
Število zadetkov  7
Število asistenc  1
Število rumenih/rdečih kartonov  1/0

Vedno nasmejani Brazilec je še drugič osvojil naziv najboljšega strelca prvenstva. 29-letni kapetan Maribora se je sicer v spomladanskem delu sezone soočil s precejšnim padcem forme, a je v zadnjih treh krogih s štirimi zadetki uspel prehiteti Nikolo Nikezića in tako končati na vrhu lestvice. Mariborski Brazilec je že pred časom postal ikona Maribora, s hat-trickom proti Celju je presegel tudi magično mejo 100 zadetkov v vijoličastem dresu ter tako le še potrdil sloves enega najboljših tujcev, kar smo jih kdajkoli lahko gledali na slovenskih igriščih.

Seveda bi lahko v idealno enajsterico uvrstili koga drugega, mi smo se po tehtnem razmisleku odločili za zgornji izbor. Tako so na t. i. “rezervni klopi”, kot smo jo poimenovali v uredništvu, obstali vratar Igor Nenezić (Koper), branilca Klemen Šturm (Triglav) in Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), vezisti Đorđe Ivelja (Olimpija), Miroslav Čovilo (Luka Koper) in Dejan Žigon (Gorica) ter napadalec Mate Eterović (Rudar). Omenjeni nogometaši so po našem mnenju v spomladanskem delu prvenstva ravno tako prikazali dobre igre, a je bila konkurenca prehuda, da bi se prebili v enajsterico najboljših.

Foto: Jure Banfi (Kotnik, Klemenčič, Janža, Omladič)
Gregor Krajnčič (Milec, Ibraimi, Cvijanović, Nikezić, Tavares)
Tomaž Sinigajda (Črnigoj)
Aleš Cipot (Krajcer)

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …