[soccer tip=’top’ colord=’black’ p1a=’A. Cotman’ p1t=’maribor’ p2a=’J. Ihbeisheh’ p2t=’krka’ p3a=’M. Blažič’ p3t=’koper’ p4a=’K. Horić’ p4t=’domzale’ p5a=’D. Rašić’ p5t=’krka’ p6a=’D. Bazzoffia’ p6t=’gorica’ p7a=’A. Zorc’ p7t=’olimpija’ p8a=’N. Omladič’ p8t=’olimpija’ p9a=’M. Perić’ p9t=’krka’ p10a=’M. Coda’ p10t=’gorica’ p11a=’J. Štromajer’ p11t=’koper’]

SNPortal enajsterica 36. kroga PLTS: Aljaž Cotman (Maribor); Danijel Rašić (Krka), Kenan Horić (Domžale), Miha Blažič (Luka Koper), Jaka Ihbeisheh (Krka); Marin Perić (Krka), Nik Omladič (Olimpija Ljubljana), Anže Zorc (Olimpija Ljubljana), Daniele Bazzoffia (Gorica); Jaka Štromajer (Luka Koper), Massimo Coda (Gorica).


Nekatera srečanja zadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije niso imeli pravega tekmovalnega naboja, eno takšnih je bilo tudi tisto v Ljudskem vrtu, kjer sta Maribor in Domžale razšla brez zadetkov. To pa vseeno ne pomeni, da priložnosti ni bilo, nekaj nevarnih poizkusov so si pripravili predvsem Domžalčani, zaradi česar je imel Aljaž Cotman, ki je priložnost za dokazovanje dobil še na drugi tekmi zapored, imel kar nekaj dela. Za razliko od srečanja v Novi Gorici, ko je kazal še nekaj znakov neodločnosti, je tokrat svoje delo opravil z odliko in z nekaj ključnimi posredovanji zaklenil svoja vrata.

Oba bočna položaja v zadnji vrsti idealne enajsterice 36. kroga Prve lige zasedata nogometaša novomeške Krke Danijel Rašić in Jaka Ihbeisheh, ki je bil sicer tokrat postavljen nekoliko višje na igrišču. Posledica postavitve je tudi dejstvo, da si je nekdanji nogometaš Interblocka, Primorja in Domžal pripravil kar nekaj priložnosti, dejaven pa je bil tudi v obrambnih nalogah, še posebej se je izkazal v drugem polčasu, ko je na gol črti izbil poizkus Redžića in preprečil, da bi se Kranjčani približali na gol zaostanka. Pohvale si zasluži tudi Danijel Rašić, ki je znova dokazal, da je eden najbolj neugodnih bočnih branilcev v slovenskem prvenstvu. 25-letni Dalmatinec, ki se je na Dolenjsko preselil pozimi, je izsilil kar nekaj prekrškov gorenjskih nogometašev, s pametno igro pa nekajkrat prekinil obetavne poizkuse Kranjčanov. Potem ko poizkus ob koncu prvega polčasa ni končal v mreži, pa je zadoščenje prišlo po uri igre, ko je z močnim strelom iz desne strani kazenskega prostora pokopal vse upe Gorenjcev za morebiten preobrat. Osrčje obrambe sestavljata Miha Blažič in Kenan Horić, ki sta se izkazala pri svojih zadolžitvah v obrambi. Član koprske zadnje vrste je s pomočjo soigralcev dobro oviral velenjske napadalce, ki so sicer proti vratom kanarčkov sprožili kar nekaj nevarnih poizkusov. Horić v Ljudskem vrtu ravno velikega števila mariborskih poizkusov ni videl, je pa s koristnimi prekrški uspešno krotil tistih nekaj nevarnih poizkusov Mariborčanov, ob koncu prvega polčasa pa je bil na nasprotni strani tudi sam blizu uspeha, a je žoga po strelu z glavo končala za golom.

Osrednji dvojec na sredini igrišča sestavljata člana ljubljanske Olimpije, Nik Omladič in Anže Zorc. Prvi je na zadnji tekmi potrdil, da je bil ob vratarju Aleksandru Šeligi pravzaprav ena redkih svetlih točk letošnje Olimpije, ki se je z zmago nad Zavrčem rešila dna lestvice spomladanskega dela sezone. Dobro je odigral tudi mladi Zorc, ki sicer v sami igri ni bil tako opažen, a je predvsem v prvem polčasu prikazal dobro igro, medtem ko so si v drugem polčasu Ljubljančani znova privoščili padec, zaradi katerega so se Haložani nevarno približali, a do točke v Stožicah niso uspeli priti. Krilna položaja sta pripadala Marinu Periću, članu Krke, in Danielu Bazzoffii, ki je v dresu Gorice znova zaigral od prvega sodniškega žvižga. 25-letni Italijan je v prvem polčasu izsilil nekaj prekrškov Celjanov, dvakrat nevarno sprožil proti vratom Kotnika, a je ostal pri petih ligaških zadetkih. Prodorni nogometaš se je izkazal tudi z dvema natančnima podajama Massimu Codi, ki v prvo ni bil natančen, je pa zato v 79. minuti izkoristil drugo podajo in zadel za 2:0. Še bolje je šlo od nog Marinu Periču, ki je ogromno preglavic povzročal kranjskim branilcem. 23-letni Hrvat, ki se je še jeseni dokazoval med hrvaškimi tretjeligaši, je bil med najbolj motiviranimi in aktivnimi nogometaši Krke, nekajkrat nevarno sprožil proti vratom kranjskega čuvaja mreže Darjana Curanovića, slabo posredovanje slednjega pa izkoristil v 24. minuti, ko je zadel za 2:0. Z nesebično podajo pa se je izkazal tudi v drugem polčasu, ko je asistiral pri zadetku že omenjenega Rašića.

Mesto v napadu tokrat znova zasedata napadalca primorskih prvoligašev, Massimo Coda in Jaka Štromajer. Slednjega lahko brez slabe vesti proglasimo za junaka kroga, saj je mrežo Velenjčanov zatresel kar trikrat in hitro pokopal velenjske upe glede preboja na drugo mesto. Izkušeni nogometaš je bero zadetkov v spomladanskem delu prvenstva povečal na devet golov, s tem pa v spomladanskem delu zaostal le za Nusmirjem Fajićem, ki je bil uspešen desetkrat. Nekoliko manj uspešen je bil spomladi Massimo Coda, ki se je soočal tudi s strelsko krizo, a jo uspešno prebrodil ob koncu sezone. Napadalec, ki je bil po mnenju nogometašev izbran tudi za igralca sezone, je zadnje srečanje letošnje sezone končal z asistenco in zadetkom, ki pa je bil premalo, da bi na vrhu ligaške lestvice najboljših strelcev ujel velenjskega napadalca Mateja Eterovića, ki je v celotno sezoni dosegel devetnajst zadetkov, torej enega več kot Coda.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…