[soccer tip=’top’ colord=’black’ p1a=’G. Fink’ p1t=’zavrc’ p2a=’M. Viler’ p2t=’maribor’ p3a=’U. Korun’ p3t=’domzale’ p4a=’B. Sambolec’ p4t=’zavrc’ p5a=’M. Milec’ p5t=’maribor’ p6a=’M. Lotric’ p6t=’koper’ p7a=’L. Berardocco’ p7t=’gorica’ p8a=’B. Vrhovec’ p8t=’celje’ p9a=’M. Carević’ p9t=’krka’ p10a=’M. Coda’ p10t=’gorica’ p11a=’N. Fajić’ p11t=’maribor’]

SNPortal enajsterica 34. kroga PLTS: Gregor Fink (Zavrč); Martin Milec (Maribor), Boris Sambolec (Zavrč), Uroš Korun (Domžale), Mitja Viler (Maribor); Mario Carević (Krka), Blaž Vrhovec (Celje), Luca Berardocco (Gorica), Mitja Lotrič (Luka Koper); Nusmir Fajić (Maribor), Massimo Coda (Gorica).


Mesto med vratnica idealne enajsterice 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije pripada Gregorju Finku, ki je v Velenju kar nekajkrat preprečil veselje domačih nogometašev in Zavrč v uvodu srečanja obdržal pri začetnem izidu, po prve in drugem zadetku pa z nekaj obrambami preprečil, da bi knapi približali oziroma izenačili. Ob enajstmetrovki Eterovića je bil brez moči, drugi zadetek izkušenega Dalmatinca pa pravtako ni bil več usoden za moštvo trenerja Željka Orehovca.

V Velenju je blestel tudi Finkov soigralec Boris Sambolec, ki je imel v obrambi kar nekaj dela z domačimi napadalci, precej dejaven pa bil tudi v napadu, kjer si je v 10. minuti izmenjal dvojno podajo z Golubarjem, strelcem prvega zadetka, v 31. minuti pa se je med strelci znašel tudi sam, potem ko je bil dobro postavljen pred vrati Rudarja in izkoristil slabo posredovanje Rozmana, ki tokrat ni imel svojega dne. V osrčju obrambe Sambolcu družbo dela Uroš Korun, branilec Domžal, ki ga je strateg Luka Elsner po nekaj tekmah na sredini igrišča zopet prestavil v osrčje obrambe. Domžalčani so v Kopru zadetek prejeli že v 5. minuti, v nadaljevanju srečanja pa je 26-letni Savinjčan dobro usmerjal mlajše soigralce in uspešno krotil domače napade.

Mesto na bočnih položajih zasedata člana šampionske zasedbe Maribora. Martin Milec in Mitja Viler, podobno kot celotno moštvo vijoličastih, nista odigrala na vrhunski ravni, a dovolj za novo zmago in potrditev dvanajste zvezdice za naslov državnih prvakov. Oba sta v kazenski prostor Gorenjcev poslala nekaj nevarnih predložkov, enega od Milčevih je Fajić v 18. minuti pretvoril v zadetek, Tavares pa je bil po predložkih obeh bočnih branilcev nekoliko manj natančen. Milec je ob koncu prvega polčasa s prostega strela meril preko vrat, še z lepšo akcijo pa se je v drugem polčasu izkazal Viler, ki je po preigravanju prodrl v kazenskih prostor gostov, a je bil zaključek nekoliko preslab. Obramba resda ni ravno močno orožje zgovornega Primorca, zato pa je toliko bolj uporaben v napadu.

Zvezno vrsto sestavljajo nogometaši štirih različnih klubov in sicer Mario Carević (Krka), Luca Berardocco (Gorica), Blaž Vrhovec (Celje) in Mitja Lotrič (Luka Koper). Slednji je tokrat ostal brez doseženega zadetka, obetavni Prekmurec je namreč pred tem zadel na treh zaporednih tekmah, a v začetni enajsterici Koprčanov znova odlično zamenjal Gorana Galešića, ki je po lažji poškodbi priložnost za igro dobil v drugem polčasu. Že v 5. minuti se je nekdanji nogometaš Mure izkazal z natančnim predložkom, po katerem se je v kazenskem prostoru odlično znašel Matej Pučko, tudi v nadaljevanju srečanja pa je Lotrič dobro vodil igro kanarčkov ter gostujočega vratarja Vidmarja skorajda presenetil tudi iz kota. Med asistenti se je v 34. krogu znašel tudi Luca Berardocco, ki je v 59. minuti podal za drugi zadetek Massima Code. 23-letni Italijan je na poziciji zadnjega vezista morda kar malce zapostavljen, saj že celotno pomlad igra na precej solidni ravni, saj je tudi v Ljubljani s pametnimi prekrški razdiral domačo igro, v napadu pa z nekaj natančnimi podaji zaposlil soigralce.

Maria Carevića lahko brez dvoma razglasimo za prvo ime obračuna Novomeščanov in Celjanov. 32-letni Dalmatinec je že v uvodu srečanja nekajkrat zapretil proti vratom izkušenega Amela Mujčinovića, a ni našel poti v mrežo, zato pa je v 37. minuti z zvito podajo pred golom našel Sašo Ranića, ki se je veselil prvega zadetka v dresu Krke. Šest minut pred koncem rednega dela pa se je z nekaj pomoči vetra tudi sam vpisal med strelce in to na kakšen način! Nekdanji član Hajduka in Stuttgarta je izvedel kot iz desne strani igrišča, žoga je preletela gostujočega čuvaja mreže in ob drugi vratnici končala v golu Celjanov, ki so v tistem trenutku zaostajali že za dva zadetka. Nadaljnji scenarij je znan, Celjani so se vrnili z dvema zadetkoma, pomembno vlogo pri lovljenju zaostanka pa je opravil tudi Blaž Vrhovec. 22-letni Ljubljančan, ki je v lanski sezoni prejel kar dvanajst rumenih kartonov, letos je zaenkrat pri sedmih, je že v prvem polčasu nekajkrat nevarno krenil v napad, še posebej nevaren je bil poizkus iz 20. minute, ko pa je močan poizkus domači vratar Obradović uspel odbiti. V izdihljajih srečanja pa je prav Vrhovec s predložkom z desne strani igrišča na drugi vratnici našel Verbiča, ki je z glavo nato podaljšal do Žureja, ki mu ob dvakratnem poizkusu žoge ni uspelo spraviti za hrbet Obradovića, a je bil dovolj priseben Verbič in poskrbel za izenačenje, nepopisno veselje Celjanov in zagotovitev obstanka med prvoligaši.

V konici napada je 34. krog pripadel vodilni strelski trojki prvenstva, saj so Mate Eterović, Massimo Coda in Nusmir Fajić zadeli po dvakrat ter odločitev o najboljše strelcu prvenstva prestavili na zadnja dva kroga. Zaradi zmag Gorice in Maribora smo v enajsterico krog uvrstili Codo in Fajića. Slednji je v zaključku prvenstva v izredni formi, saj je na zadnjih štirih tekmah zadel že sedemkrat, spomladi pa se je veselili desetkrat in je najboljši strelec spomladanskega dela prvenstva. Tudi tokrat ni veliko manjkalo, da bi se visokorasli napadalec veselil ‘hat-tricka’, a je v drugem polčasu zapravil nekaj lepih priložnosti, veselje pa mu je preprečila tudi vratnica. Popularni ‘Fajo’ resda veliko ne prispeva k igri vijoličastih, zato pa s strelsko učinkovitostjo skrbi za veselje vijoličastih navijačev. Med najbolj aktivnimi je bil v Ljubljani tudi Massimo Coda, ki je bil ravnotako blizu tega, da bi se veselil treh zadetkov, čeprav gre poudariti dejstvo, da obstaja dvom o tem, če se je pri prvem zadetku dejansko dotaknil žoge, saj se je slednja v gol odbila po stiku s Kostićem. Kljub temu je Coda kar nekajkrat zapretil proti vratom Aleksandra Šelige, ki pa se več kot dvakrat ni uspel premagati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…