[soccer tip=’top’ colord=’black’ p1a=’J. Handanović’ p1t=’maribor’ p2a=’A. Dugolin’ p2t=’zavrc’ p3a=’M. Blažič’ p3t=’koper’ p4a=’D. Šme’ p4t=’koper’ p5a=’M. Milec’ p5t=’maribor’ p6a=’L. Majcen’ p6t=’triglav’ p7a=’G. Udovič’ p7t=’triglav’ p8a=’G. Cvijanović’ p8t=’maribor’ p9a=’U. Palibrk’ p9t=’triglav’ p10a=’A. Redžić’ p10t=’triglav’ p11a=’N. Fajić’ p11t=’maribor’]

SNPortal enajsterica 33. kroga PLTS: J. Handanović (Maribor); Martin Milec (Maribor), D. Šme (Luka Koper), Miha Blažič (Luka Koper), Andrej Dugolin (Zavrč); Uroš Palibrk (Triglav Kranj), Goran Cvijanović (Maribor), Gašper Udovič (Triglav Kranj), Luka Majcen (Triglav Kranj); Nusmir Fajić (Maribor), Ajdin Redžić (Triglav Kranj).


Uvrstitev v idealno enajsterico si je tokrat prislužil tudi Jasmin Handanović, ki je imel v prvem polčasu obračuna s Celjani kar nekaj dela predvsem z Andražem Žurejem, ki je trikrat nevarno sprožil proti vratom vijoličastih. Enkrat je poizkus grofov zaustavil prečnik, dvakrat pa je bil ob poizkusu mladega celjskega napadalca dobro postavljen izkušeni čuvaj mariborske mreže in odbil sicer ne najboljša poizkusa Žureja, ki se je v preteklosti proti vijoličasti zasedbi že proslavil z zadetkom v jesenskem delu sezone, ko je v zadnjih minutah odločil obračun na Areni Petrol. Celjani v napadu znova niso imeli svojega dne, nekaj zaslug pa gre tudi na pleča Handanovića, ki je nepremagan že 380 minut!

Obrambno linijo sestavljajo Martin Milec, Denis Šme, Miha Blažič in Andrej Dugolin. Koprčana Šme in Blažič sta kljub mladosti pomembna člena obrambe kanarčkov, ki so še tretjič v letošnji sezoni v primorskem derbiju ugnale Goričane, ki za granitno obrambo Kopra niso našli ustreznega recepta. K temu sta s pametno igro pripomogla tudi Šme in Blažič, strateg Rodolfo Vanoli pa je posegel tudi po taktični spremembi, saj so v zadnji liniji tokrat znova zaigrali štirje nogometaši, ob omenjeni dvojici še Hadžić in Gregorič, sicer nekdanji član goriškega prvoligaša. Bočna položaja zasedata Milec in Dugolin. Slednji v dresu Zavrča sicer ni odigral na nivoju prejšnjih tekem, a bil tokrat pomemben adut tudi pri obrambnih nalogah in z nekaj pametnimi prekrški prekinil obetavne napade novomeških nogometašev, medtem ko je imel v napadu na majhnem završkem igrišču tokrat nekoliko manj zaposlitev. Je bil pa v napadu močno dejaven Milec, ki je v Celju dvakrat izkoristil višek prostora in nevarno sprožil proti vratom domačega Mujčinovića. Slednji je moral po prvem poizkusu, ko je Milec sprožil iz roba kazenskega prostora, žogo pobrati iz svoje mreže, v drugo pa je po podobni akciji prebral namero Štajerca.

Zvezno vrsto ob treh nogometaših kranjskega Triglava, Urošu Palibrku, Gašperju Udoviču in Luki Majcnu, sestavlja še Goran Cvijanović, vezist Maribora. Slednji je bil vse do menjave med najbolj aktivnimi členi vijoličasti čete in Celjanom na desni strani igrišča povzročal precej težav, po njegovi akciji pa je do zadetka v 27. minuti prišel tudi Martin Milec. Kranjčani so pred domačimi gledalci Ljubljančanom uprizorili pravo učno lekcijo nogometa, predvsem pa pristopa do grba svojega kluba. V ekipi Triglava si pohvale tokrat zaslužijo prav vsi, ob napadalcu Ajdinu Redžiću pa velja izpostaviti tudi omenjeno trojico. Majcen je izsilil nemalo prekrškov, poizkušal tudi sam, a tokrat žoga ni želela v mrežo, zato pa se je izkazal v vlogi asistenta, ko je v uvodu srečanja z globinsko podajo zaposlil Palibrka, ki je načel ljubljansko mrežo. Majcen pa je bil vpleten tudi pri tretjem zadetku Gorenjcev, ko je Šeliga odbil njegov poizkus, žogo pa je v mrežo pospravil Redžić. Palibrk se je veselil dveh zadetkov in bil med bolj aktivnimi, v 8. minuti srečanja je načel mrežo zeleno-belih, enega od petih žebljev pa v krsto Olimpije zabil tudi v 46. minuti, nekaj poizkusov pa je bil nenatančnih. Premiernega prvoligaškega zadetka pa se je veselil tudi mladi Gašper Udovič, ki je v 42. minuti Triglav po izenačenju Olimpije povedel v novo vodstvo in preprečil, da bi lahko Ljubljančani preobrnili potek srečanja.

Mesto v napadu zasedata nogometaša Maribora, Nusmir Fajić, in Ajdin Redžić, napadalec kranjskega Triglava. Oba sta se v 33. krogu podpisala pod dva zadetka, Redžić je zadel v končnicah obeh polčasov tekme z Olimpijo ter se veselil tretjega in četrtega zadetka v letošnji sezoni, precej uspešnejši pa je Nusmir Fajić, ki se je z zadetkoma v drugem polčasu tekme s Celjani povzpel tik pod vrh ligaške lestvice strelcev in je glede na strelsko formo, na zadnjih treh tekmah je dosegel pet zadetkov, v tem trenutku morda celo najbolj vroč kandidat za krono najboljšega strelca lige, saj vodilna strelca Mate Eterović in Massimo Coda na zadetek čakata že vse od 28. kroga.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…