[soccer tip=’top’ colord=’black’ p1a=’V. Simčič’ p1t=’koper’ p2a=’A. Mejač’ p2t=’maribor’ p3a=’D. Zec’ p3t=’domzale’ p4a=’A. Rajčević’ p4t=’maribor’ p5a=’M. Palčič’ p5t=’koper’ p6a=’I. Firer’ p6t=’rudar’ p7a=’A. Mertelj’ p7t=’maribor’ p8a=’Z. Zeljković’ p8t=’krka’ p9a=’F. Boniperti’ p9t=’gorica’ p10a=’F. Finocchio’ p10t=’gorica’ p11a=’J. Štromajer’ p11t=’koper’]

SNPortal enajsterica 31. kroga PLTS: Vasja Simčič (Luka Koper); Matej Palčič (Luka Koper), Aleksander Rajčević (Maribor), Darko Zec (Domžale), Aleš Mejač (Maribor); Filippo Boniperti (Gorica), Zoran Zeljković (Krka), Aleš Mertelj (Maribor), Ivan Firer (Rudar Velenje); Jaka Štromajer (Luka Koper), Francesco Finocchio (Gorica)


V gol idealne enajsterice 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije smo že drugič zapored uvrstili Vasjo Simčiča, čuvaja mreže Luke Koper. Izkušeni vratar je na celjski Areni Petrol kar nekajkrat odlično posredoval, predvsem ob poizkusih Nicolasa Rajsla, ki žoge nikakor ni mogel spraviti za hrbet 30-letnega čuvaja mreže. Vratar, ki so ga v koprske vrste posodili Goričani, je resda prejel dva zadetka, a bil pri prvem, ko je zadel Miha Zajc brez moči, pri zadetku Sebastjana Gobca pa je bil pokrit, a bil vseeno blizu obrambe.

Tudi na desnem bočnem položaju se nahaja nogometaš koprskega prvoligaša. Matej Palčič spomladi igra v odlični formi, tudi v Celju pa je bil eden najboljših v gostujočih vrstah. To še posebej velja za prvi polčas, ko je že v uvodnih minutah rešil zanesljivo vodstvo Celjanov, saj je po silovitem strelu Blaža Vrhovca z glavo izbil iz golove črte. Stik z žogo zagotovo ni bil mehak… Požrtvovalnost se je hitro poplačala in v 10. minuti tekme se je Palčič veselil šestega zadetka v sezoni. Akcija je bila dokaj podobna tisti iz zadnje tekme v Velenju, saj je iz leve strani igrišča podal Ivetić, Palčič je izkoristil nepozornost čuvaja, v tokratnem primeru Sebastjana Gobca in z glavo zabil za 1:0 ter zajezil uvodni nalet domače čete. Na skrajni levi strani obrambne linije mu družbo dela Aleš Mejač, ki je v preteklosti ravnotako nosil dres kanarčkov. 31-letni Gorenjec je že šesto leto član Maribora, v dresu katerega je tokrat zaigral v večnem derbiju z Olimpijo in mojstrstvo dokazal v 65. minuti srečanja, ko je na sredini igrišča prestregel podajo Damjana Trifkovića, izkoristil svojo hitrost in silovito krenil proti gostujočim vratom, med prodorom nanizal nekaj nogometašev v zeleno-belem dresu, Arisu Zarifoviću pa v kazenskem prostoru ni preostalo drugega, kot da zaustavi s prekrškom za najstrožjo kazen.

Branilski par 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije sestavljata Aleksander Rajčević in Darko Zec. Oba sicer pretiranega dela z nasprotnimi napadalci nista imela, sta pa svoje delo opravila dobro in rutinirano. Kapetan Domžalčanov je z nekaj pametnimi prekrški trgal in prekinjal organizacijo novomeških napadov, v zaključku srečanja pa imel tudi sam priložnost, da bi zatresel dolenjsko mrežo, a po predložku iz kota z glavo streljal slabo in žoga je končala v naročju vratarja Matka Obradovića. V kazenskem prostoru Olimpije je bil nevaren tudi Primorec v vijoličastem dresu, ki se je po dobri uri igre znašel sam pred golom, a po prostem strelu Dareta Vršiča, ki je poslal predložek iz desne strani igrišča, za las zgrešil žogo, ki jo je s skrajnimi močmi izbil gostujoči čuvaj mreže Aleksander Šeliga.

Zvezno linijo sestavljajo nogometaši štirih različnih ekip, z dobro predstavo so si mesto v enajsterici prislužili Filippo Boniperti (Gorica), Zoran Zeljković (Krka), Aleš Mertelj (Maribor) in Ivan Firer (Rudar Velenje). Slednji se je v enajsterico kroga uvrstil že drugič zapored, saj je 29-letni Rogatčan tudi v Kranju, kjer so Velenjčani 85 minut srečanja odigrali z igralcem manj, prikazal lepo predstavo in gorenjskim branilcem predvsem v drugem polčasu povzročal kar nekaj težav, ko je trikrat sprožil proti vratom domačega čuvaja mreže Darjana Curanovića, žoga tokrat ni našla poti v mrežo. Tudi Filippo Boniperti je na tekmi v Novi Gorici završkim branilcem povzročal veliko dela, z dvema zadetkoma pa je v prvem polčasu hitro zlomil odpor Haložanov, ki so z Gorico izgubili še četrtič v sezoni. 22-letni vnuk slavnega Giampiera Boniperti je že na nekaj spomladanskih tekmah dokazal, da se je dedkov talent prenesel tudi na njega, zaradi česar ga lahko že sedaj razglasimo za prvo ime zimskega prestopnega roka Gorice.

Zoran Zeljković je bil najaktivnejši v vrstah novomeške Krke, ki je na gostovanju v Domžalah iztržila točko. Mreži se nista zatresli, čeprav je 33-letni Ljubljančan, ki se je pred leti uveljavil prav v dresu Domžal, kar nekaj sprožil proti vratom vratarja Nejca Vidmarja, a so bili njegovi poizkusi iz prostih strelov premalo natančni, da bi končali za hrbtom domžalskega čuvaja mreže. Že tradicionalno je dobro predstavo proti Olimpiji prikazal Aleš Mertelj, ki proti Ljubljančanom ponavadi vedno pokaže najboljše predstave. 27-letni Gorenjec je na sredini igrišča dobro povezoval igro vijoličastih, prekinil nekaj ljubljanskih napadov in dvakrat nevarno poizkusil tudi proti golu Aleksandra Šelige. V 11. minuti merilne naprave še niso bile povsem naravnane, šest minut kasneje pa mu je po novem poizkusu iz razdalje veselje preprečila leva vratnica.

V konici napada si tokrat družbo delata nogometaša obeh primorskih prvoligašev, Jaka Štromajer in Francesco Finocchio. Slednji je v dresu Gorice v napadu zapolnil praznino ob odsotnosti Massima Code in Gianluce Lapadule, ki sta srečanje izpustila zaradi prepovedi igranja. 22-letni Italijan, ki se je z lepim zadetkom izkazal na gostovanju v Domžalah, se tokrat sicer ni vpisal med strelce, je pa v svojo statistiko dodal dve asistenci. V 9. minuti je z uporabno podajo zaposlil Filippa Bonipertija, ki je zadel za vodstvo Gorice, v 63. minuti pa je najprej poizkušal sam, gostujoči vratar Gregor Fink je poizkus odbil, a je žoga znova končala na nogi goriškega napadalca, ki je zaposlil Gianvita Misuraco, ta pa je zadel za 3:0. S kolektivno igro se je v Celju izkazal tudi Jaka Štromajer, saj je čvrsti napadalec povzročal precej težav nerazpoloženi obrambni liniji Celjanov, ki je tokrat slabo opravila svoje delo. 30-letni napadalec, ki je v Sloveniji nosil dres Triglava, Domžal, Drave in tudi Celja, je pred kazenskim prostorom soigralcem ustvarjal precej prostora, kar je v 26. minuti izkoristil Mitja Lotriča, ki je po skoku Štromajerja do žoge prišel med dvema celjskim branilcema in žogo z lob udarcem spravil v domačo mrežo. Le osem minut zatem je na svoj račun prišel tudi Štromajer in po novi nezbranosti v domačih vrstah z glavo zadel po prostem strelu Ivice Guberca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani svoje lovke stegujejo tudi nad Olimpijo

Prestopni rok v prihajajočem poletju bo, kot kaže, v knežjem mestu ponovno zelo vroč. V Ce…