[soccer tip=’top’ colord=’black’ p1a=’G. Fink’ p1t=’zavrc’ p2a=’E. Janža’ p2t=’domzale’ p3a=’K. Bajrić’ p3t=’olimpija’ p4a=’A. Jogan’ p4t=’gorica’ p5a=’S. Jahić’ p5t=’rudar’ p6a=’S.A. Živec’ p6t=’domzale’ p7a=’G. Cvijanović’ p7t=’maribor’ p8a=’M. Zajc’ p8t=’celje’ p9a=’M. Perić’ p9t=’krka’ p10a=’B. Verbič’ p10t=’celje’ p11a=’J.P. Mendy’ p11t=’maribor’]

SNPortal enajsterica 25. kroga PLTS: Gregor Fink (Zavrč); Senad Jahić (Rudar Velenje), Alen Jogan (Gorica), Kenan Bajrić (Olimpija), Erik Janža (Domžale); Marin Perić (Krka), Miha Zajc (Celje), Goran Cvijanović (Maribor), Saša Aleksander Živec (Domžale); Jean Philippe Mendy (Maribor), Benjamin Verbič (Celje).


V gol smo tokrat uvrstili Gregorja Finka, vratarja završkega prvoligaša, ki je imel sicer v tem krogu ostrega konkurenta v Aleksandru Šeligi, ki je v Novi Gorici ob koncu tekme Ljubljančane z dvema pomembnima obrambama rešil pred porazom. Še boljše srečanje je za Finkom, ki je predvsem v prvem polčasu živce paral Mateju Eteroviću in mu z nekaj obrambami preprečil veselje. Kljub temu je 29-letni vratar v 45. minuti klonil prav po strelu Eteroviću, a z zanesljivo predstavo skupaj s soigralci le prišel do prve spomladanske točke.

V tokratnem krogu nihče od bočnih branilcev ni prikazal tekme presežkov, kljub vsemu pa velja pohvaliti dva, Erik Janža je na obračunu s Koprčani še tretjič v letošnji sezoni postregel z mojstrovino iz prostega strela in pomagal pri preobratu in zmagi Domžalčanov, medtem ko je Senad Jahić v Zavrču izjemoma zaigral na levem bočnem položaju, kjer pa se je dobro znašel, saj je Eterović izenačil prav po njegovem predložku, v zaključku obračuna pa je imel 26-letni Velenjčan, ki je v Zavrču odigral trinajsto ligaško tekmo v tej sezoni, še priložnost za zadetek, ki bi gostom zagotovil vse tri točke, a je žoga po prostem strelu švignila mimo leve vratnice domačih vrat. Branilski par tokrat sestavljata nogometaša iz obračuna v Novi Gorici, kjer gledalci niso videli zadetkov. Alen Jogan v goriškem in Kenan Bajrić v ljubljanskem dresu, sta prikazala zrelo igro in napadalcem nasprotnih ekip nista dovoljevala preveč prostora. Jogan je z novo dobro predstavo znova upravičil kapetanski trak, trener Luigi Apolloni pa si obrambe brez 28-letnega Primorca praktično ne more več predstavljati. Bajrić je bil sicer za odtenek manj zanesljiv od svojega kolega v goriškem dresu, a znova dokazal, da si kljub mladosti in neizkušenosti, zasluži več priložnosti, kot pa jo je dobival doslej.

Zvezno linijo 25. kroga tokrat sestavljajo Marin Perić, Miha Zajc, Goran Cvijanović in Saša Aleksander Živec. Slednja dva že celotno spomlad igrata na visokem nivoju, tudi v zadnjem krogu pa nista odstopala od predstav na minulih tekmah in bila znova gonilni sili svojih moštev. Živec je v 36. minuti tekme izkoristil nezbranost gostujoče obrambe in z natančnim strelom matiral nemočnega Simčiča, ki je klonil tudi v 77. minuti, ko je Janža mojstrsko zadel iz prostega strela, ki ga je priboril prav 23-letni Novogoričan. Nekdanji član Primorja in Gorice je bil udeležen tudi pri akciji za tretji zadetek, ko je po prodoru podal do Jelarja, ki je streljal, a se je žoga odbila do Aneffa, ki je nato matiral koprskega čuvaja mreže. Pri obeh zadetkih Mariborčanov je bil soudeležen tudi Cvijanović. Izkušeni vezist je v 39. minuti z lepim predložkom zaposlil Mendyja, ki mu ni bilo težko premagati nemočnega Curanovića, v 61. minuti pa je uspešno izvedel še strel iz bele točke in tako znova potrdil prebujenje po slabem jesenskem delu sezone, spomladi pa je zabil že štiri zadetke.

Dobro srečanje je tudi za Perićem in Zajcem, ki sta si nasproti stala na celjskem igrišču, oba igralca pa sta bila najvidnejša predstavnika svojih ekip. 23-letni Perić, ki se je v dolenjsko prestolnico preselil pozimi, se je v Celju veselil še drugega zadetka v majici Krke, potem ko je v 34. minuti izkoristil medlo posredovanje celjske obrambe in žogo iz bližine spravil za hrbet vratarja Mujčinovića. Perić bi se kaj lahko zadetka veselil že v uvodu srečanje, a mu je veselje preprečil prečnik. V 24. minuti pa je bil prav Perić posredni »krivec« za izključitev Gobca, saj je izkušeni Celjan prekršek storil prav nad Perićem, ki je imel lepo priložnost za zadetek tudi v drugem polčasu, a je z glavo streljal preslabo. Dobro srečanje je tudi za Zajcem, ki sicer še vedno čaka na premierni zadetek v dresu Celja, mladi Šempetrčan je tudi v 25. krogu nekajkrat nevarno zapretil proti vratom Obradovića, ki pa je bil vselej dovolj pozoren. Si je pa hrvaški čuvaj mreže napako privoščil v 79. minuti, kar je s pridom izkoristil ravno Zajc in po odvzemu žoge, slednjo spravil do Bajdeta, ki je zadel za pomembno zmago Celjanov.

Ob bok Jeana Philippa Mendyja smo uvrstili še enega predstavnika celjskega moštva in sicer Benjamina Verbiča, ki je zopet dokazal, da je kljub mladosti, šteje šele 20 let, že pravi vodja celjskega napada. V 75. minuti je po lepem predložku Žagar-Kneza, s strelom z glavo izničil prednost Novomeščanov, že pred tem pa je bil v drugem polčasu najaktivnejši v lovu zaostanka, a je bil dvakrat premalo natančen. Pohvale za predstavo v minulem krogu si zasluži tudi Mendy, ki je v Kranju pokazal najboljšo predstavo v spomladanskem delu sezone. Fizično šibkejši kranjski branilci so imeli s 27-letni Francozom obilico težav, saj je slednji kar nekajkrat nevarno zapretil in se v 39. minuti srečanja veselil še enajstega ligaškega zadetka v letošnji sezoni. Igralec, ki si ob Cvijanoviću zasluži najvišjo pohvalo za prikazano na tekmi v Kranju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…