SNPortal enajsterica 24. kroga PLTS: Miodrag Mitrović (Krka); Nemanja Mitrović (Olimpija Ljubljana), Marko Šuler (Maribor), Damir Hadžić (Luka Koper), Mitja Viler (Maribor); Blaž Vrhovec (Celje), Dalibor Radujko (Rudar Velenje); Dejan Peševski (Luka Koper), Danijel Miškić (Celje), Benjamin Verbič (Celje); Henty (Olimpija Ljubljana).


SNPortal enajsterica 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije
[team1]

V 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije se je v golu najbolj izkazal novomeški čuvaj mreže Miodrag Mitrović. Švicar, ki ima sicer balkanske korenine, je zaigral še tretjič zapored in tudi tokrat dobro zamenjal Tomislav Pelina, ki očitno še čuti posledice z gostovanja v Celju, saj je srečanje na Areni Petrol zaključil predčasno. 23-letni vratar se je dvakrat izkazal že v prvem polčasu, ko je odbil poizkusa Firerja in Babića, ki je nevarno poizkušal tudi v drugem polčasu, a se čuvaj dolenjske mreže tudi v nadaljevanju ni pustil premagati.

Precej bolj kot napadalci, so v tokratnem krogu izstopali obrambni igralci. Najbolj se je izkazal Nemanja Mitrović, saj se ljubljanski branilec ob zanesljivi igri v obrambi izkazal tudi v napadu. Novogoriško mrežo je zatresel kar dvakrat, vsega v razmiku treh minut, kaj lahko pa bi se podpisal tudi pod tretji zadetek, a so Goričani uspeli blokirati njegov poizkus. Junak koprske zmage nad Domžalčani je bil prav tako branilec, Damir Hadžić, ki je imel sicer precej dela z domžalskimi napadi, je realiziral najstrožjo kazen in kanarčkom priigral pomembno zmago. Do težke zmage nad Zavrčani so prišli tudi Mariborčani, ki v napadu niso blesteli, zato pa je dobro delovala obramba, ki ji je odlično poveljeval Marko Šuler. Na levi strani igrišča je dobro predstavo prikazal tudi Mitja Viler in bil eden nevarnejših nogometašev Mariboru tudi v napadu.

Mesti zadnjih veznih igralcev zasedata Blaž Vrhovec in Dalibor Radujko, ki je v dresu velenjskega Rudarja odigral dobro in zanesljivo tekmo. Izkušeni vezist je Novomeščanom odvzel kar devet žog, sam izgubil le tri, dobil več kot polovico dvobojev, obenem pa je bil pri podajah zelo natančen, saj je uspešno oddal kar 90% žog. Celjski kapetan Vrhovec je tudi v domžalskem Športnem parku dobro vodil zasedbo grofov, bil motor celjske igre in s pametnimi prekrški na sredini igrišča nekajkrat dobro prekinil radomeljske poizkuse. Ob Vrhovcu se lahko Celjani pohvalijo še z dvema predstavnikoma. Benjamin Verbič je tudi v Domžalah potrdil dobro formo, saj je bil najvidnejši posameznik čete trenerja Simona Rožmana, ki je z zmago skočila na drugo mesto ligaške razpredelnice. Verbič, ki je bil danes vpoklican tudi v člansko reprezentanco, je podal za zadetek Danijela Miškića, ki se prav tako nahaja v idealni enajsterici. Verbič je ob asistenci stresel še prečnik, grofje pa so po njegovih podajah še trikrat zatresli okvir vrat. Ob zmagi Kopra velja ob Hadžiću omeniti tudi Dejana Peševskega. Mladi Makedonec je bil poln motiva, kar se je pokazalo predvsem v uvodnih minutah obračuna, ko je predvsem Trajkovskemu povzročal precej težav. Prav po domnevnem prekršku Trajkovskega nad Peševskim so Koprčani v drugem polčasu prišli tudi do enajstmetrovke, ki jo je izkoristil že omenjeni Hadžić.

Kot smo že zapisali, napadalci tokrat niso bili ravno razpoloženi, med strelce sta se namreč vpisala zgolj dva, Ezekiel Henty in Marcos Tavares, ki pa tako kot večina soigralcev večji del srečanja ni bil pretirano razpoložen, saj je večina podaj končala v nogah nasprotnika. Tako smo v napad idealne enajsterice postavili Nigerijca, ki je v dresu Olimpije znova prikazal precej dinamike. Proti bivšim soigralcev se je veselil tudi prvega zadetka v dresu zmajev, s katerim je potrdil zmago zeleno-belih. V obeh polčasih se je še po enkrat znašel v obetavni situaciji, še posebej nevaren je bil poizkus v drugem polčasu, ko pa je strel z 20 metrov končal za goriškimi vrati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…