[soccer tip=’top’ colord=’black’ p1a=’M. Obradović’ p1t=’krka’ p2a=’A. Favalli’ p2t=’gorica’ p3a=’A. Jogan’ p3t=’gorica’ p4a=’K. Horić’ p4t=’domzale’ p5a=’P. Stojanović’ p5t=’maribor’ p6a=’S.A. Živec’ p6t=’domzale’ p7a=’B. Vrhovec’ p7t=’celje’ p8a=’G. Cvijanović’ p8t=’maribor’ p9a=’R. Požeg V.’ p9t=’domzale’ p10a=’J.P. Mendy’ p10t=’maribor’ p11a=’M. Tavares’ p11t=’maribor’]

V nepopolnem 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije, tekma med Triglavom in Luko Koper bo namreč odigrana šele naslednji teden, sta se kar dve od štirih tekem končali brez zadetkov, svoja vrata pa je zaklenilo pet vratarjev. Največ predstavnikov v tokratni enajsterici kroga imajo Mariborčani in sicer Petra Stojanovića, Gorana Cvijanovića, Marcosa Tavaresa in Jean-Philippa Mendyja, domžalske barve predstavljajo Kenan Horić, Rudi Požeg Vancaš in Saša Aleksander Živec. Goričana Alessandro Favalli in Alen Jogan sta v derbiju kroga zaustavila velenjske napade, medtem ko je Matko Obradović na golu Krke z obrambami paral živce vijoličastih, Blaž Vrhovec pa je v dresu Celja na sredini igrišča onemogočal napade Ljubljančanov.


Matko Obradović, ki smo ga pred dnevi podrobneje predstavili, je Novomeščani dolgo držal v igri vsaj za točko in se kar nekajkrat izkazal ob poizkusih Mariborčanov, največ sivih las pa zagotovo povzročil Tavaresu, kateremu je zaustavil tudi poizkus iz bele točke. V obrambo smo uvrstili dva novogoriška nogometaša, Alena Jogana in Alessandra Favallija. Prvi je dobro onemogočal velenjske poizkuse in dobro zaustavil tudi prvega strelca lige Mateja Eterovića, drugi pa je zaustavljal velenjske napade po desni strani, nekajkrat pa nevarno krenil tudi v napad. V domžalskem dresu se vse bolj uveljavlja tudi Kenan Horić, ki je pozimi prestopil iz zeniškega Čelika. Trener Luka Elsner ga je proti Zavrču drugič zapored uvrstil v začetno enajsterico, 23-letni branilec pa je bil znova zanesljiv in se izkazal tudi v napadu, a mu je veselje v drugem polčasu preprečil prečnik završkih vrat. Na položaj desnega bočnega branilca pa smo tokrat uvrstili Petra Stojanovića, ki je proti Krki zaigral prvič v letošnjem prvenstvu in kljub temu, da ni igral na naravnem položaju, pokazal dobro igro in v 80. minuti podal za zadetek Mendyja, s katerim so Mariborčani strli odpor žilavih Dolenjcev.

23. krog Prve lige Telekom Slovenije sta med vezisti zaznamovala predvsem nogometaša Domžal. Saša Aleksander Živec je z mojstrskim poizkusom Domžalčane na tekmi z Zavrčem povedel v vodstvo in znova dokazal, da zimska sprememba okolja ni pustila posledic pri formi, saj je 22-letni Primorec zadel že na drugi tekmi zapored. Domžalčani so v nadaljevanju srečanja malce popustili, precej živahnosti pa je v drugem polčasu ob vstopu v igro vnesel Rudi Požeg Vancaš, s katerim so imeli Zavrčani precej dela, 20-letni Belokranjec pa se je poleg preigravanj izkazal tudi z dvema asistencama, po katerih so domači srečanje dokončno obrnili v svoj prid. Blaž Vrhovec je s soigralci v dresu Celja na domačem igrišču pričakal Ljubljančane, ki so bili po zmagi na večnem derbiju polni samozavesti. Celjani so ljubljanske napade povsem onemogočili, velik delež pri tem pa pripada tudi mlademu reprezentantu Slovenije, ki je na sredini igrišča onemogočal organizacijo napadov, dvakrat pa poizkusil tudi s streloma iz razdalje, po katerih je imel Šeliga kar nekaj dela. Zvezno vrsto pa tvori še Goran Cvijanović, ki po neprepričljivem jesenskem delu sezone, spomladi kaže precej boljše predstave. Izkušeni vezist je dvig forme nakazal že na tekmi s Koprom, ko je dobil le nekaj minut, ki jih je kronal z zadetkom, proti Krki pa začel v prvi enajsterici in v uvodnih minutah drugega dela igre izničil prednost Dolenjcev.

V napad smo uvrstili mariborski dvojec, Jeana-Philippa Mendyja in Marcosa Tavaresa. Brazilec v soboto res ni imel najboljšega dne, zapravil tudi najstrožjo kazen, a bil najbolj aktiven nogometaš na igrišču in zopet dokazal, kako se bori za klubski grb. Trud se mu je poplačal v zadnjih sekundah tekme, ko je po samostojni akciji postavil končni izid tekme in se prvemu strelcu kluba Branku Horjaku približal le še na gol zaostanka. Med najzaslužnejše za preobrat na sobotni tekmi pa lahko zagotovo uvrstimo Jeana-Philippa Mendyja, ki je v igro vstopil pred začetkom drugega polčasa in se po vsega nekaj minutah izkazal z asistenco za izenačujoči zadetek Cvijanovića, deset minut pred koncem tekme pa vijoličaste po natančnem predložku Stojanovića povedel v vodstvo in dokončno strl odprl Novomeščanov. Dejstvo je, da mariborski napad brez 27-letnega napadalca, o katerem smo že podrobno pisali, deluje precej slabše…

[author ]Zapišite mnenje o enajsterici  23. kroga na SNPortal forumu[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…