SNPortal enajsterica 23. kroga PLTS: Jasmin Handanović (Maribor); Žiga Kous (Domžale), Toni Datković (Zavrč), Kenan Horić (Domžale), Marko Perković (Kalcer Radomlje); Welle Ndiaye (Maribor), Dejan Polić (Zavrč), Matic Črnic (Domžale); Tomislav Kiš (Zavrč), Jean Philippe Mendy (Maribor), Ezekiel Henty (Olimpija Ljubljana).


SNPortal enajsterica 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije
[team1]

Mrežo idealne enajsterice tudi tokrat brani mariborski čuvaj mreže Jasmin Handanović, ki je v Celju svoja vrata zaklenil še desetič v letošnji sezoni. Izkušeni Ljubljančan se je z nekaj obrambami izkazal predvsem v prvem polčasu obračuna s poletnimi Celjani, ki so pretili predvsem preko razpoloženega Benjamina Verbiča, nevarno pa je poizkušal tudi Gregor Bajde, a se nekdanji reprezentant Slovenije ni pustil premagati.

Obrambo sestavlja četverica nogometašev, med njimi sta dva člana Domžal. Še drugič v spomladanskem delu sezone je mesto v enajsterici pripadlo Kenan Horiću, ki je ob odsotnosti Uroša Koruna dobro vodil obrambo rumeno-modrih, saj si Novomeščani niso pripravili nevarnejših priložnosti. Izpostaviti velja tudi Žigo Kousa, ki je dobro zapolnil vrzel na desni strani obrambe, saj se je kapetan Skubic ob odsotnosti Koruna preselil v osrčje obrambe. Prekmurec na desni strani obrambe je odigral dobro srečanje, sredi drugega polčasa pa je z lepo podajo zaposlil še Benjamina Morela, ki pa darila na pladnju ni uspel pretvoriti v zadetek. Domžalčani so med tednom padli v Zavrču, ki je tokrat na domačem igrišču ugnal še Koprčane. Veliko zaslug pri tem ima tudi Toni Datković, ki se je veselil še tretjega ligaškega zadetka, potem ko je v drugem polčasu izkoristil predložek iz kota, v obrambi pa dobro oviral koprske napade. To delo je dobro uspevalo tudi Marku Perkoviću, ki je pred začetkom spomladanskega dela sezone okrepil radomeljsko obrambo. Ta je po tekmi z Rudarjem svoja vrata zaklenila tudi v tekmi z Gorico, precejšen delež pri tem pa ima tudi hrvaški branilec, ki se je v Radomlje preselil iz Cibalie iz Vinkovcev.

Med vidnejšimi posamezniki obračuna v Zavrču je bil tudi domači vezist Dejan Polić, eden redkih v haloških vrstah, ki je bil član ekipe že v jesenskem delu sezone. Mladi hrvaški vezist je na sredini igrišča opravljal precej umazanega dela, podelil nekaj prekrškov, jih nekaj tudi izsilil, v uvodu drugega polčasa pa je s prekrškom izsilil še izključitev Mateja Pučka, zaradi česar je bilo Zavrčanom v nadaljevanju zagotovo precej lažje. Sanjski teden ima za sabo tudi Welle Ndiaye, saj je po Olimpiji zadel tudi v obračunu s Celjem, ko je v zaključku tekme potrdil zmago vijolic. Čvrsti Senegalec je na sredini igrišča znova deloval zanesljivo in hrabro, tudi tokrat pa je kar nekajkrat prekinil celjske napade in trenerju Šimundži znova dokazal, da mu je mariborski strateg z razlogom zaupal mesto v začetni enajsterici. Najvidnejši člen domžalske zmage je bil zagotovo Matic Črnic. Ne le z dvema uspešno izvedenima enajstmetrovkama, Mariborčan v rumeno-modrem dresu je bil blizu hattricka, saj je po strelu z glavo zatresel prečnik.

Najlepši zadetek kroga je tokrat uspel Jeanu Philippu Mendyju, potem ko je v sodniškem dodatku prvega polčasa iznenada silovito sprožil s 30 metrov in s pravo “bombo” razparal domačo mrežo. Celjski vratar Matic Kotnik je žogo lahko zgolj s pogledom pospremil za svoj hrbet, robustni Francoz pa ni zablestel zgolj z zadetkom. Znova je namreč prikazal igro, ki ga je krasila že v lanski sezoni, ko je bil s svojo močjo strah in trepet nasprotnih branilcev, še posebej pa se je izkazal tudi z delom v obrambi, saj je na domači polovici odvzel kar nekaj žog in imel po eni od svojih akcij sredi drugega polčasa na nogi zaključno žogo, a okroglega usnja ni spravil do Tavaresa. V napad smo ob skromnem učinku napadalcev, na petih tekmah je padlo zgolj osem zadetkov, uvrstili tudi Ezekiela Hentyja, ki velenjske mreže sicer ni uspel zatresti, je bil pa med tistimi, ki je pokazal največ želje. Morda je ravno ta botrovala tudi k temu, da je sredi prvega polčasa nokavtiral Aljaža Krefla, a mu je sodnik Drečnik nekoliko pogledal skozi prste in mu pokazal le karton rumen barve. Nigerijec, ki je nevarno sprožil že v prvem delu igre, je bil tako najdejavnejši zmaj tudi v nadaljevanju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…