[soccer tip=’top’ colord=’black’ p1a=’J. Handanović’ p1t=’maribor’ p2a=’A. Krefl’ p2t=’rudar’ p3a=’K. Bajrić’ p3t=’olimpija’ p4a=’I. Knezović’ p4t=’rudar’ p5a=’D. Klinar’ p5t=’rudar’ p6a=’F. Boniperti’ p6t=’gorica’ p7a=’D. Trifković’ p7t=’olimpija’ p8a=’G. Galešić’ p8t=’koper’ p9a=’G. Lapadula’ p9t=’gorica’ p10a=’A. Rodić’ p10t=’olimpija’ p11a=’M. Eterović’ p11t=’rudar’]

Tudi v uredništvu Slovenskega nogometnega portala smo se lotili sestave najboljše enajsterice kroga, v katero smo po 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije uvrstili nogometaše, ki jih vidite zgoraj. Največ predstavnikov v enajsterici ima velenjski Rudar, po visoki zmagi nad Triglavom smo v njo uvrstili Denisa Klinarja, Ivana Knezovića, Aljaža Krefla in Mateja Eterovića, s tremi predstavniki sledi ljubljanska Olimpija, ki je v praznih Stožicah presenetila Maribor, med najzaslužnejšimi za to pa so bili Aleksandar Rodić, Damjan Trifković in Kenan Bajrić. Filippo Boniperti in Gianluca Lapadula predstavljata goriškega prvoligaša, Goran Galešić pa koprskega.


Kljub temu, da so Mariborčani v Ljubljani doživeli poraz, pa je bil edina svetla točka v vijoličastem moštvu pravzaprav le Jasmin Handanović, ki je z nekaj posredovanji svoje moštvo rešil višjega poraza. Izkušeni čuvaj mreže je ob koncu polčasa dvakrat rešil mrežo vijoličastih, potem ko sta v razmiku nekaj sekund zapretila Nik Omladič in Marko Vukčević. Slednji je zapretil tudi ob koncu srečanja, a je Handanović tako kot poizkus Valenčiča, zaustavil tudi strel člana mlade reprezentance Črne Gore. Razlog, da smo uvrstili v najboljšo enajsterico kroga.

V obrambo smo uvrstili kar tri nogometaše velenjskega Rudarja, ki sicer pri obrambnih nalogah proti nerazpoloženim nogometašem kranjskega Triglava resda niso imeli veliko nalog, so se pa zato toliko bolj izkazali pri ofenzivnih nalogah. Na oba bočna položaja smo uvrstili Denisa Klinarja in Aljaža Krefla, ki sta s prodori ob stranski črti in nevarnimi predložki redno ogrožala gostujočo obrambo ter z zaključnimi streli poizkušala tudi sama. Strel Krefla je v 8. minuti končal v mreži vratarja Pelka. 20-letni bočni igralec, ki je v prvi enajsterici uspešno zamenjal poškodovanega kapetana Aleša Jeseničnika pa je sodeloval tudi pri drugem zadetku Firerja. Na desni strani igrišča je dobro odigral tudi mladi reprezentant Klinar, čigar poizkus je Pelko v prvem polčasu odbil, v drugem polčasu pa so knapi po njegovem predložku povedli s 5:1, potem ko se je med strelce vpisal Radujko.

Steber velenjske obrambe Knezović že vse od prihoda v Slovenijo spada v skupino fizično najmočnejših nogometašev, zato z manjšimi in šibkejšimi napadalci Triglava ni imel pretiranih težav. 31-letni Dalmatinec, ki je ob odsotnosti Jeseničnika, prevzel tudi kapetanski trak, se je v prvem polčasu dvakrat po podaji iz kota izkazal tudi pred golom gostov. V 20. minuti je z glavo za las zgrešil okvir vrat, zato pa je bil uspešnejši v 38. minuti, ko je po natančni podaji Eterovića po visokem skoku povišal na 4:1. Ob bok velenjski trojki smo uvrstili mladega branilca Olimpije Kenana Bajrića, ki se je, ob odsotnosti nekaterih standardnih branilcev, več kot dostojno predstavil v začetni enajsterici zeleno-belih. 19-letni branilec je zaigral šele petič v tej sezoni in se prvič v članski karieri, v treh sezonah je zbral devet nastopov, zoperstavil tudi mariborskim napadalcem. Kljub pomanjkanju izkušenj je odigral zbrano in na nivoju izkušenih branilcev ter dokazal, da bi si morda zaslužil celo več priložnosti.

Tudi oba krilna položaja v zvezni vrsti sta pripadla nogometašema istega kluba. Goričani so v Zavrču še tretjič v letošnji sezoni premagali haloško zasedbo, ki tudi po menjavi trenerja, Trenevskega je zamenjal dosedanji pomočnik Orehovec, ni našla protistrupa za četo iz severne Primorske. Gianluca Lapadula in novinec Filippo Boniperti sta bila eno glavnih orožij trenerja Luigija Apollonija, dvojec pa se je veselil tudi zadetka. 22-letni Boniperti, sicer vnuk slavnega Giampiera Bonipertija – legende Juventusa, je v 26. minuti povišal na 2:0 in se veselil prvenca na slovenski sceni, z nekaj preigravanji, prodori in predložki pa je dokazal, da so v goriškem taboru našli dostojno zamenjavo za Sašo Aleksandra Živca. Prava mojstrovina pa je v 84. minuti uspela Lapaduli, ki se je v Zavrču veselil že devetega zadetka v tej sezoni in drugega v spomladanskem delu sezone. Hitri in spretni dvojec pa je nekaj minut pred tretjim zadetkom Gorice izpeljal še eno nevarno akcijo, a je Lapadula z glavo po predložku Bonipertija slabo meril.

V osrčje zvezne vrste smo uvrstili koprsko-ljubljanski dvojec. Tekma Kopra in Celja ni bila nogometne presežek, še posebej to velja za prvi polčas, ko nogometaši obeh moštev niso zmogli do enega strela v okvir vrat. Zato pa je v drugem polčasu na sceno stopil Goran Galešić in v 49. minuti izkoristil napako Amirja Bilalija in kanarčke popeljal v vodstvo, dobrih deset minut kasneje pa je z močnim strelom iz bele točke domače podvojil prednost domačih. 25-letni nogometaš je v 86. minuti priložnost za tretji zadetek, a je iz bližine zadel prečnik, kljub temu pa je podobno kot že nekajkrat v sezoni, najzaslužnejši za novo zmago Kopra, ki moštvo drži v stiku z vodilnim Mariborom. Na obračunu Olimpije in Maribora pa bi lahko za najzaslužnejšega moža proglasili Damjana Trifkovića, saj se je nekdanji član Rudarja izkazal z zadetkom in asistenco. V 2. minuti je z natančnim predložkom na glavo Rodića poskrbel za šok v praznih Stožicah, tik pred odhodom na odmor pa je z natančnim strelom poskrbel, da so zeleno-beli drugi polčas pričeli z dvema zadetkoma prednosti. 26-letni vezist pod vodstvom trenerja Milorada Kosanovića jeseni ni veliko igral, a je na sobotni tekmi dokazal, da je v kombinaciji z Nikom Omladičem, s katerim sta skupaj igrala že pri Rudarju, nevaren dvojec.

Mesto v napadu je po 22. krog pripadlo izkušenima napadalcema, saj smo v enajsterico uvrstili Aleksandra Rodića in Mateja Eterovića. Rodić se je na slovenska igrišča vrnil po nekajletnem igranju na Kitajskem in se v večnem obračunu z Mariborčani premierno predstavil v začetni enajsterici Ljubljančanov. 34-letni napadalec, ki je ob prihodu v zmajevo gnezdo požel precej neodobravanja, je kakovost dokazal že v 2. minuti tekme, ko je po predložku Trifkovića s prefinjenim strelom z glavo žogo spravil za hrbet mariborskega čuvaja mreže Handanovića, tudi v nadaljevanju pa je z aktivno igro povzročal precej težav nerazpoloženi mariborski četi. Na tekmi Rudarja in Triglava je v napadu dobro odigral tudi Eterović, ki je dobro igro kronal v 89. minuti obračuna, ko je postavil končni izid srečanja, pred tem pa bil neposredno vpleten pri golu Knezovića, pri katerem je asistiral iz kota, Firer pa je na 2:0 povišal po odbitku Pelka, ki je zaustavil prav poizkus Eterovića. Bitka za naslov najboljšega strelca prvenstva ostaja zanimiva, saj se je v Zavrču med strelce vpisal tudi Massimo Coda.

[author ]Zapišite mnenje o enajsterici  22. kroga na SNPortal forumu[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Velik udarec za vijoličaste, pomemben člen ekipe odsoten vsaj do začetka pomladi

Pri Mariboru so vse bolj vzhičeno pričakovali začetek spomladanskega dela v Prvi Ligi Tele…