SNPortal enajsterica 16. kroga: Nejc Vidmar (Domžale); Uroš Korun (Domžale), Marko Krajcer (Celje), Darko Zec (Domžale); Mario Babić (Rudar Velenje), Danijel Miškić (Celje), Blaž Vrhovec (Celje), Nenad Srečković (Luka Koper); Mislav Oršić (Celje), Matej Pučko (Luka Koper); Dino Kresinger (Zavrč).


SNPortal enajsterica 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije
[team1]

V vrata idealne enajsterice smo tokrat, prvič po sedmem krogu, uvrstili domžalskega vratarja Nejca Vidmarja, ki je v Ljudskem vrtu še trinajstič letos svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Ljubljančan v vratih domžalskega prvoligaša proti Mariboru resda ni zbral ravno velikega števila obramb, a je bil na pravem mestu takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Tudi pri mariborskih poizkusih, ki so švignili mimo okvirja vrat, teh je bilo kar precej, pa je bil Vidmar vselej blizu in pripravljen na to, da žogo izbije čez oziroma mimo svojih vrat.

Tudi v obrambi, ki jo tokrat sestavljajo trije nogometaši, imajo Domžalčani dva svoja predstavnika. Ob že standardnem Urošu Korunu, ki smo ga pred tem v najboljšo enajsterico kroga uvrstili že šestkrat, mesto v idealni postavi kroga pripada še Darku Zecu. Visokorasli Ljubljančan, ki je po vrnitvi v klub večino letošnjih tekem odigral na položaju zadnjega veznega igralca, je v osrčju domžalske obrambe odlično nadomestil kaznovanega Kenana Horića, dvojec pa je zanesljivo branil svoja vrata, pa čeprav so Mariborčani prišli do kar nekaj strelov, a so bili ti praviloma ovirani v tolikšni meri, da niso prihajali do strelov v okvir vrat. Zelo dobro tekmo je imel v celjskem dresu tudi Marko Krajcer. Izkušeni Korošec, ki rumeno-modri dres nosi že peto sezono, je dobro zaustavljal ljubljanske napade in olajšal delo zanesljivemu Maticu Kotniku.

Zvezno vrsto sestavlja četverica nogometašev, tudi tukaj pa imajo svoja predstavnika Celjani, ki so Olimpiji zadali prvi domači ligaški poraz v letošnji sezoni. Pomemben delež pri tem pripada tudi Blažu Vrhovcu in Danijelu Miškiću, ki predstavljata osrčje celjske sredine igrišča. Miškić, ki iz kroga v krog igra vse bolje, je v 34. minuti načel mrežo Aleksandra Šeliga, ki je bil na domači zelenici premagan prvič po uvodnem krogu prvenstva in po 535 minutah. Mlademu Hrvatu pa je točno podajo serviral ravno Vrhovec, ki že celotno sezono kaže odlične predstave, nič drugače ni bilo niti v Ljubljani. Ob celjskem dvojcu sta mesti na krilnih položajih pripadli dvema tujcema, Mariu Babiću iz velenjskega Rudarja in koprskemu Nenadu Srečkoviću. Edini preostali tujec v dresu kanarčkov je s prodori po levi strani igrišča Novomeščanom povzročal precej preglavic, večina nevarnejših akcij domačih pa je šla ravno preko Srba, ki je v 75. minuti podal tudi za edini zadetek na srečanju. Babić je bil najvidnejši posameznik v obračunu Rudarja in Gorice, saj je proti vratom Vasje Simčiča sprožil nekaj nevarnih strelov, eden teh se je odbil tudi od nog gostujočih branilcev in se odbil do Dragana Jelića, ki je žogo spravil v goriško mrežo.

Položaja za napadalcema pripadata Mateju Pučku in Mislavu Oršiću, ki je ob izredni igri v Ljubljani navdušil še s prekrasnim zadetkom, s katerim je štiri minute pred koncem tekme potrdil prvi domači poraz zmajev. S strani Rijeke posojeni vezist je domačim branilcem s hitrim korakom in preigravanjem povzročal precej dela, saj je nekajkrat nevarno zaposlil tudi svoje soigralce, ki pa njegov daril niso znali izkoristiti. Pučko je bil ob že omenjenem Srečkoviću osrednji junak zmage Kopra. Hitronogi Prlek je po sredinem večeru, ko je v podaljšku z zadetkom priigral napredovanje v polfinale, v zaključku tekme odločil še obračun s Krko, potem ko je v petnajst minut pred koncem izkoristil predložek z leve strani igrišča in z natančnim strelom z glavo zadel za tri točke.

V napad smo tokrat uvrstili završko sedmico – Dina Kresingerja. Obračun Radomelj in Zavrča, podobno kot tisti v Kopru, ni ponudil veliko nogometnih užitkov, saj priložnosti ni bilo veliko, pravzaprav jih lahko preštejemo na prste ene roke, eno od redkih pa je v 32. minuti po podaji Kelenca izkoristil visokorasli Kresinger in povišal prednost Haložanov. Izkušeni Medjimurec se je veselil še petega zadetka v letošnji sezoni, s čimer je tudi najboljši klubski strelec in četrti strelec lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…