SNPortal enajsterica 13. kroga: Aleksander Šeliga (Olimpija Ljubljana); Denis Klinar (Rudar Velenje), Matic Žitko (Celje), Alen Jogan (Gorica), Tadej Vidmajer (Celje); Mislav Oršić (Celje), Leo Štulac (Luka Koper), Benjamin Morel (Domžale), Sandi Arčon (Gorica); Ezekiel Henty (Gorica), Ante Mitrović (Luka Koper).


SNPortal enajsterica 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije
[team1]

V vrata idealne enajsterice smo še drugič zapored uvrstili Aleksandra Šeligo, vratarja ljubljanske Olimpije. Ta je imel sicer tokrat kar nekaj konkurence predvsem v Matjažu Rozmanu, ki je podobno kot Šeliga, v Velenju zaklenil svoja vrata, in Vasji Simčiču, ki je v drugem polčasu odbil nekaj nevarnih radomeljskih poizkusov in zaustavil tudi strel z bele točke. V troboju smo se odločili za najizkušenejšega, ki se je še posebej izkazal ob dveh domačih akcijah, v prvem polčasu je najprej odbil zaustavil strel Džinića, v zaključku srečanja pa Črnčiču preprečil, da bi po izredno nevarni akciji Velenjčane povedel v vodstvo.

Podobno kot Šeliga, je bil tudi Denis Klinar, branilec Rudarja, del idealne enajsterice že v minulem krogu. Tokrat njegovi prodori sicer niso prišli do takšnega izraza kot v minulih krogih, je pa bil tudi on zaslužen za to, da so knapi osvojili točko. Prve gostujoče zmage so se v Domžalah, kjer tekme gostijo Radomljani, veselili Goričani. Tiso domačo mrežo zatresli trikrat, a so imeli tudi primorski branilci kar nekaj dela z domačimi napadalci. Goriški kapetan Jogan je dobro vodil obrambo, saj je Simčič še četrtič letos svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Radomljani so sicer do enajstmetrovke prišli prav po manjši nespretnosti Jogana, a bi se izkušeni branilec igranju z roko težko izognil, potem ko je v bližini Johnson preusmeril podajo s kota. Še bolje sta svoji nalogi v obrambi opravila celjska branilca Matic Žitko in Tadej Vidmajer. Slednji je praktično celotno srečanje odigral na robu kartona, kar pa za borbenega branilca, ki je na poziciji levega bočnega branilca letos odlično nadomestil legendarnega Gobca, ni nič novega. Žitko je skupaj s Krajcerjem dobro krotil domače napade, obramba pa Mariborčanom kaj več od spretnega zadetka Zahovića ni dovolila, čeprav so si vijoličasti ustvarili še nekaj zrelih priložnosti.

Tudi v zvezni vrsti brez celjskih nogometašev ni šlo. Celjani so odigrali dobro srečanje, na sredini igrišča je domačim nogometašem precej dela povzročal Mislav Oršić, ki je bil ob Benjaminu Verbiču, ki je blestel predvsem v prvem polčasu, eden najboljših v gostujočem taboru. Za nameček je posojeni član Rijeke podal še pri drugem zadetku Celja, ko je po strelu Sunnyja Rajčević žogo še drugič preusmeril v svojo mrežo. Tudi Leo Štulac, mladi vezist Kopra, iz kroga v krog igra vse bolje. 20-letni nogometaš je odlično odigral že v Celju, tokrat pa predvsem v prvem polčasu še nadgradil prikazano. V obrambi je dobro oviral gradnjo završkih napadov, nevaren pa je bil tudi v napadu. Koprčani so povedli prav po njegovi podaji iz kota, ko je na bližnji vratnici našel Delića, nevaren pa je bil tudi predložek sredi polčasa, ko pa osamljeni Mitrović iz težkega položaja žoge ni uspel spraviti za hrbet Ranilovića. Odličen prvi polčas je na domžalski zelenici uspel tudi Sandiju Arčonu, saj so Goričani v prvem polčasu večino nevarnih napadov izpeljali prav po njegovi strani igrišča. V deveti minuti so tako Goričani povedli po akciji, ko je Arčon z globinsko podajo zaposlil Majcna, žogo pa je v svojo mrežo poslal kapetan Zavrl. Nekdanji član Kopra, ki se je letos vrnil v Gorico, je nekaj minut kasneje poizkušal tudi sam, s strelom v daljši kot skušal matirati vratarja Andrića, a je slednji dobro posredoval, obenem pa je izsilil še nekaj prekrškov. Prvi junak zmage Domžalčanov, prve po treh tekmah, je bil zagotovo Benjamin Morel. Francoz je na novomeškem Portovalu odigral zelo dobro srečanje in bil predvsem v prvem polčasu, ko so imeli Domžalčani močno prevlado, eden najvidnejših igralcev na zelenici, saj se je večina napadov začela prav pri njem. Dobro predstavo je kronal v 87. minuti, ko je po odlični akciji Vuka in Simića v mrežo pospravil odbito žogo in rumeno-modrim priigral deseto zmago sezone.

V konici napada si mesto delita napadalca primorskih prvoligašev. Ezekiel Henty je v dresu Gorice morda odigral celo najboljšo tekmo po prihodu, saj je s svojo močjo in agilnostjo domačim branilcem povzročal precej preglavic. Odlično predstavo je začinil še z lepo podajo Luki Majcnu, ki je ob koncu prvega polčasa povišal na 0:2, sredi drugega polčasa pa je po akciji Johnsona z nebeškim skokom zadel še sam in z glavo matiral nemočnega Andrića. Eden junakov zmage Kopra, druge zaporedne na domači Bonifiki, je bil zagotovo tudi Ante Mitrović. Napadalec je v letošnji sezoni že nekajkrat dokazal, da zna biti kljub višini, meri kar 190 centimetrov, izjemno spreten z žogo, kar je dokazal z lepim preigravanjem, ko je v 57. minuti srečanja iz igre vrgel kar tri gostujoče nogometaše, nato pa nesebično zaposlil Mitjo Lotriča, ki je žogo le še potisnil v mrežo. Nekdanji član Zadra je gostom že v prvem polčasu povzročal precej preglavic, a se je ob koncu prvega dela igre izkazal prisebni Ranilović, ki žogi ni dovolil za svoj hrbet.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…