Kljub temu, da so upravitelji stadiona ŠRC Stožice popoldne popolnoma očistili igrišče, moštvi derbija nista uspeli odigrati do konca, saj je začelo v poznih popoldanski urah močno snežiti. Novozapadli sneg je močno oviral izvedbo tekme, zato se je glavni sodnik srečanja Matej Jug v 25. minuti odločil tekmo prekiniti, kljub temu, da so dobrih deset minut pred tem delavci očistili sneg iz črt igrišča.


Tekma, glede na razmere na igrišču, gledalcem ni ponudila veliko užitkov, saj so nogometaši težko prihajali do zaključka. Omembe vrednejše priložnosti si ni priigrala nobena od ekip, omeniti velja le poizkus mariborskega kapetana Aleša Mertlja v 8. minuti, ki je zletel mimo desne vratnice vratarja Olimpije Džafića, ter strel Željka Filipovića iz razdalje tridesetih metrov. Ljubljančani razen prodora mladega Andraža Šporarja tik pred prekinitvijo tekme drugih poizkusov niso zabeleželi.

Marsikdo je bil ob začetku verjetno presenečen tudi nad tišino, ki je vladala na stadionu. Člani Viol in Green Dragonsov so skušali s tišino v prvih petnajstih minutah tekme izraziti svoje nestrinjanje in protest v zvezi z zakonom o navijačih. 15. minuto lahko tako mirno označimo kot enega izmed vrhuncev prekinjene tekme, saj sta takrat obe navijaški skupini začeli z navijanjem.

Travnato površino stadiona Stožice je prekril sneg; foto: SPS

Tekmo bodo od 1. minute odigrali v sredo ob 18:30, torej v terminu, ki je bil namenjen za povratno srečanje v mariborskem Ljudskem vrtu. Termin povratne tekme v Ljudskem vrtu bodo odgovorni na Nogometni zvezi Slovenije določili v prihodnjih dneh.

 

Ljubljana: ŠRC Stožice. Pokal Slovenije – prva četrtfinalna tekma. Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin).

NK Olimpija: Džafić; Delamea Mlinar, Zarifović, Mitrović, Salkić; Lovrečič, Trifković, Omladič; Šporar, Valenčič, Nikezić.
Klop: Šeliga, Baskera, Vicente, Ivelja, Gerić, Kapun, Lidjan. Trener:Andrej Razdrh.

NK Maribor: Handanović; Milec, Potokar, Rajčević, Mejač; Cvijanović, Mertelj, Filipović, Ibraimi; Berić, Smrekar.
Klop: Pridigar, Arghus, Mevlja, Viler, Trajkovski, Mezga, Tavares. Trener: Darko Milanič.

 

Mnenje o derbiju in prekinitvi tekme pa lahko izrazite tudi sami na: http://www.nogometni-forum.si/index.php

 

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…