Domžalčani so krog pred koncem državnega prvenstva potrdili osrednji cilj letošnje sezone in si priigrali poletni nastop v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Četa trenerja Luke Elsnerja bo z nastopi pričela že v prvem krogu tekmovanja, še pred tem pa čaka rumeno-modre zadnje dejanje sezone, obračun z Olimpijo.


“Dolgo časa smo lovili Evropo in v soboto smo si jo končno zagotovili. Zaradi tega je bilo tudi takšno veselje, saj smo se rešili precejšnjega bremena. Zadnjo tekmo bomo lahko odigrali sproščeno, vendar z željo, da Olimpiji vzamemo vse tri točke in morda celo osvojimo naslov podprvaka. Nikakor na Stožice ne gremo le odigrati tekme, ampak imamo tudi tekmovalne ambicije,” poudarja Slobodan Vuk, ki je bil osrednji junak sobotne zmage v občinskem derbiju z Radomljani. Za hrbet nekdanjega soigralca Vjekoslava Andrića je pospravil dve žogi, obenem pa priigral tudi najstrožjo kazen in izključitev Aleksandra Zukića. Robustni napadalec za sabo nima najboljše sezone, jeseni ga je dolgo mučila poškodba, v zadnjih tednih pa ga je iz začetne enajsterice izrinil Matej Podlogar, s katerim pa sta si v soboto delila mesto v napadu: “Število minut na igrišču najbolj vpliva na počutje igralcev. Če ne igraš, je prva želja, da se znova prebiješ v udarno enajsterico. Tokrat sem dobil priložnost od prve minute in dal vse od sebe. V prihodnje pa bomo videli, kako se bo trener odločil.”

“Jesenski del smo končali na prvem mestu in po vsakem porazu se je govorilo, da bomo prej ali slej začeli padati. Na to se nismo preveč ozirali, saj smo si že na začetku za cilj postavili uvrstitev v Evropo in na koncu smo ga tudi uresničili. Z letošnjo sezono moramo biti zadovoljni,” je zaključil 25-letni napadalec, sicer rojen v bosanskem Jajcu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…