Pred nogometaši Domžal je le še zadnja testna preizkušnja. Rumeni bodo že čez nekaj minut pričeli obračun z velenjskim Rudarjem, ki si ga boste lahko ogledali na tej povezavi, že včeraj pa so varovanci trenerja Luke Elsnerja na zelenici celjske Arene Petrol remizirali s slovaško Žilino, ki je pred tednom v Čatežu ugnala Olimpijo.


Slovaki so tudi tokrat ubrali podoben scenarij, saj so povedli že v četrti minuti, a je sledil dober odgovor Domžalčanov, ki so izenačili z golom Žana Majerja. “Žilina je povedla, a smo se uspeli vrniti in držati korak z ekipo, ki je pred kratkim premagala Olimpijo in je bila v letošnji sezoni na pragu uvrstitve v skupinski del evropske lige. To je kakovostna raven, ki bi jo radi dosegli in danes nam je uspelo. Za nami je odlična tekma, za kar sta potrebna dva kakovostna nasprotnika. Ritem igre je bil na neverjetno visoki ravni in glede na to, da smo ga zdržali, smo lahko zelo zadovoljni. Tekma je prinesla veliko pozitivnih iztočnic. Kljub vsemu je šlo le za prijateljski obračun in veliko bolj pomemben dvoboj nas čaka že naslednjo nedeljo,” je srečanje s trenutno četrtim moštvom slovaškega prvenstva za klubsko spletno stran pokomentiral Luka Elsner.

Celoten drugi polčas je v domžalskem napadu odigral tudi Slobodan Vuk. Napadalec se po poškodbi, ki ga je pestila večji del pripravljalnega obdobja, počasi vrača na nogometne zelenice, tudi sam pa je bil zadovoljen s prikazanim. “Z današnjo predstavo smo zadovoljni, saj je Žilina izjemno kakovosten nasprotnik. To je bil primeren test pred nadaljevanjem prvenstva. Ritem igre je bil ubijalski in še enkrat več se je pokazalo, da smo fizično zelo dobro pripravljeni. Trenutno smo že blizu naši najboljši formi. V naslednjem tednu moramo odpraviti še zadnje pomanjkljivosti, se čim bolje spočiti in pripraviti na tekmo s Krko,” poudarja Vuk, ki je v jesenskem delu sezone zabil pet zadetkov, podobno kot Matic Črnic in Antonio Mance, s katerima si robustni napadalec deli vrh klubske lestvice strelcev.

Čeprav so Domžalčani v zimskem prestopnem roku izgubili nekaj pomembnih členov, Vuk teden pred nadaljevanjem sezone ostaja optimist: “Izgubili smo nekaj pomembnih igralcev, vendar sem prepričan, da se nam to ne bo pretirano poznalo. Dobili smo štiri novince, s katerimi smo se dobro uigrali. V vseh ekipah je bilo veliko sprememb in prepričan sem, da bo boj potekal vse do konca. V Domžalah smo dobili primerne zamenjave in če bomo kot ekipa trdni, se nam ni ničesar bati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…