Domžalčani so minuli petek prekinili dobrih 600 minut dolg niz brez doseženega zadetka iz igre. Strelski post je v 36. minuti občinskega derbija z Radomljani zadel Juninho, ki je po predložku Nejca Skubica izkoristil podajo Slobodana Vuka, ki so ga soigralci še drugič zapored izglasovali za najboljšega moža na zelenici.


“Vse je lažje, ko zmaguješ. Vzdušje je odlično in se po vsaki zmagi še dodatno dvigne. Že po tekmi z Mariborom je bilo tako, ker smo vedeli, da smo proti močnemu nasprotniku odigrali solidno. Zmaga proti Radomljam je bila le še nadgradnja tega, saj smo si tri točke povsem zaslužili. Popotnica za tekmo z Olimpijo je zelo dobra,” je za klubsko spletno stran priznal mlajši od bratov Vuk, starejši Goran, ki za Radomlje igra kot posojeni nogometaš Domžal, je srečanje spremljal s tribune domžalskega Športnega parka. Slobodan se je po pomembni zmagi že ozrl proti sobotni preizkušnji, ko v goste prihajajo nogometaši ljubljanske Olimpije, ki jih danes čaka prestavljeni večni derbi z Mariborčani. Domžalski napadalec priznava, da bi četa trenerja Luke Elsnerja z morebitno zmago nad zmaji storila pomemben korak v boju za mesta, ki vodijo med evropsko druščino: “Z zmago proti Olimpiji bi se v boju za evropska mesta še bolj odlepili od zasledovalcev. To je naš cilj in moramo ga uresničiti. Če se nam bo v nadaljevanju prvenstva ponudilo kaj več, pa še toliko bolje. Nič ni izgubljenega in obljubljam, da se bomo borili do konca.”

Vuk v letošnji sezoni, jeseni ga je dolgo pestila poškodbo, še ni uspel zatresti nasprotne mreže, a Kamničan ostaja optimist: “Upam, da bom uspel čim prej spraviti žogo v mrežo. Vesel sem, da prihajam v priložnosti in da je cela ekipa sposobna izpeljati akcije, ki jih zaključimo napadalci. Prej ali slej bo žoga končala v mreži, zato se s tem ne želim preveč obremenjevati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…