Koprčanom se je z zmago v Novem mestu, do katere pa so kozlički prišli po številnih napakah sodnika Slavka Vinčića, odvalil kamen od srca. V koprskem taboru se tudi nekaj dni po gostovanju v dolenjski prestolnici trudijo z razlago, da Novomeščani niso bili oškodovani, saj trdijo, da so gostitelji oba zadetka dosegli po prepovedanem položaju, Vinčić je prvi zadetek Krke razveljavil zaradi domnevnega prekrška nad Tomićem, za katerega pa je tudi trener Matić priznal, da ga ni bilo.


Ob tem v koprskem taboru pozabljajo omeniti, da je žoga ob koprskem zadetku zadela roko Jake Štromajerja. Koprčani so šli še korak dlje, saj so v javnost poslali tudi sporočilo, da so bili tudi sami oškodovani za nepriznan zadetek, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi. Mnenje o smiselnosti takšnih potez prepuščamo bralcem, a je vseeno nemogoče trditi, da so bili Koprčani v tem primeru oškodovani za gol, saj se je Vinčićeva piščalka oglasila že precej pred strelom Belime, po prekršku Biljana. No, nedeljska tekma v Novem mestu je že preteklost, četi trenerja Slavka Matića se je po zadetku Fabiana Lokaja in zmagi odvalil kamen od srca, saj so Koprčani s pomembno zmago prekinili niz štirih zaporednih porazov in z dna lestvici skočili na sedmo mesto. “Že pred tekmo smo rekli, da je vzdušje v ekipi odlično. Fantje na treningih delajo odlično, v slačilnici pa se družijo, kot se prava ekipa mora. Zmaga je še dodatno vplivala na vzdušje in energijo,” je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril Slavko Matić.

Koprčane jutri čaka primorski derbi z Gorico, ki je avgusta z Bonifike po odlični predstavi Amela Džuzdanovića in soigralcev že odnesla tri točke. Kanarčki so se, kljub temu da so Goričani dosegli dva zadetka, ki pa ju je sodnik Dragoslav Perić na ogorčenje domačih (neupravičeno) razveljavil, maščevali na severu Primorske, kjer so slavili z golom Jake Štromajerja. Matić pred tokratnim derbijem o nasprotniku govori z izbranimi besedami. “Gorica je neugodna ekipa. Ogledali smo si goriške tekme proti Krškemu, Zavrču in Domžalam. V treh tekmah je zaigralo veliko igralcev, proti Domžalam pa so med tekmo kar trikrat zamenjali sistem igranja. Zagotovo nas čaka nepredvidljiva in težka tekma. Potrebno bo devetdeset minut teka in garanja, če hočemo priti do zmage, ki si je zelo želimo,” poudarja Matić, ki bo poleg kaznovanega Antonia Pavića pogrešal še nekaj poškodovanih igralcev, a o imenih v Kopru molčijo.

Z bolj optimističnim tonom je obračun, ki se bo na Bonifiki pričel ob 17. uri, in bo imel znova tudi dobrodelno noto, napovedal Marin Jurina, ki je eno pozitivnejših koprskih presenečenj nadaljevanja sezone: “Vzdušje je odlično. Po dveh porazih je bila zmaga proti Krki dobrodošla za našo samozavest. Na treningih dobro delamo, pripravljamo se na Gorico. Z malce sreče lahko dobimo tudi to tekmo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…