Deseta redna skupščina ljubljanske Olimpije ni postregla s presenečenji. Že pred dnevi je bilo jasno, da bo Izet Rastoder tudi za obdobje nadaljnjih štirih let potrjen za predsednika kluba, saj je bil edini kandidat za to mesto, delegati skupščine pa so skorajda soglasno podprli spremembo statuta kluba, s katerimi ima predsednik razširjena pooblastila.


Rastoder je bil za novega-starega predsednika potrjen s 139 glasov za, eden je bil proti, dva delegata pa sta se vzdržala. Poslovnež iz Črne gore je po potrditvi novega mandata dejal: “V čast mi je, da bom še naprej predsedoval tako uglednemu klubu, kot je Olimpija. Menim, da smo v vseh teh letih, odkar sem se aktivno vključil v delovanje kluba, naredili vse, da Olimpija nemoteno deluje. V prihodnje si želimo uspehe tako na domačih in mednarodnih zelenicah.”

Skupščina je, kot smo omenili že v uvodu, potrdila tudi spremembo statuta, za katero je glasovalo 140 delegatov, trije so bili proti. Z novim statutom ima Rastoder še razširjena pooblastila, saj je vse vzvode moči dokončno prevzel v svoje roke. S spremembo statuta, veljavnost in zakonsko skladnost katerega mora potrditi še upravna enota Ljubljana, imenoval preostale štiri člane izvršnega odbora, kakor tudi celotni nadzorni odbor, ki bi sicer moral med drugim nadzirati prav delovanje predsednika.  V razpravi sta se po poročanju spletne strani RTV Slovenije, oglasila samo dva nasprotnika sprememb, ki sta izpostavila neskladnost sprememb statuta z zakonom o društvih, na kar je predsedujoči skupščini odgovoril, da so statut pripravljali v sodelovanju z več pravniki. Za nameček ima po novem predsednik tudi možnost veta na odločitve izvršnega odbora, hkrati pa lahko sam zamenja člane, kar začne veljati z dnem objave na spletni strani kluba. Prav tako predsednik sam odloča o funkciji športnega direktorja kot tudi o vseh zaposlenih v klubu.

Društvo ŠD NK Olimpija je v poslovnem letu 2013 pridelalo 217.383 evrov presežka prihodkov nad odhodki, a je predvsem družba Nogometno društvo, d. o. o., ki v bistvu upravlja člansko ekipo, pridelala velik delež negativnega kapitala v višini 1,7 milijona evrov. Izguba prve ekipe je zadnjega decembra lani znašala 1.833.868 evrov. Dolg do Rastoderja znaša dva milijona evrov, samo v lanskem letu pa se je povečal za kar 644 tisočakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…