V domžalskem prvoligašu je po odhodih Nejca Skubica in Nejca Vidmarja zazevala precejšnja luknja. Vratarsko pozicijo bodo Domžalčani zapolnili z mladim Adnanom Golubovićem, na poziciji desnega bočnega branilca pa je vodstvo tretjeuvrščenega kluba rešitev našlo v tujini. V zasedbo trenerja Luke Elsnerja se je preselil Španec Alvaro Brachi.


Tridesetletni Španec je kariero pričel v drugi ekipi Real Betisa, v domovini pa je igral še za B ekipo Espanyola. Po enoletni epizodi v ciprskem Anorthosisu je Brachi najgloblji pečat pustil v dresu madžarskega Videotona, v dresu katerega je v štirih sezonah odigral 83 tekem ter v statistiko vpisal tri zadetke in sedem asistenc. “Vesel sem, da sem prišel v Domžale in da sem postal član rumene družine, o kateri veliko slišim v garderobi. Igralci in vsi ljudje v klubu so me sprejeli fantastično in še nikjer nisem bil deležen takšnega sprejema. Na vsakem koraku mi pomagajo in vzdušje v garderobi je zares izjemno. Že ob prihodu sem se počutil kot del družine, tako da sem lahko osredotočen le na nogomet, kar je za igralca najpomembnejše. Imam ogromno željo po igri,” je po podpisu enoinpolletne pogodbe dejal naslednik Nejca Skubica, ki ga v Domžalah čaka zahtevna naloga, saj je bil nekdanji kapetan rumeno-modrih v minulem letu najboljši asistent lige.

Prvi Španec v zgodovini domžalskega kluba se ni želel primerjati s svojim predhodnikom. “Ne maram primerjati igralce med seboj. Vsak je drugačen, zato je bistveno, da pokažem vse svoje znanje in da delam tisto, kar od mene zahteva trener. Vse kar šteje v nogometu je delo, delo in še enkrat delo. To so mi govorili že od malega in tako sem vzgojen. Prepričan sem, da bo naše sodelovanje uspešno tako za ekipo kot tudi zame,” je dejal Brachi, ki bo s tridesetimi leti med najizkušenejšimi možmi v četi trenerja Elsnerja, ki bo lahko na Andaluzijca računal že v soboto, ko bodo Domžalčani v Celovcu igrali z avstrijskim prvoligašem Wolfsbergerjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…