Sobotni večer lahko že okrona novega državnega prvaka. Mariborčani, ki sicer niso blesteli, so si z zmago nad Domžalčani priigrali prvo zaključno žogico za 14. naslov, ki ga lahko potrdijo nikjer drugje kot v Stožicah, na zelenici večnega rivala.


Boj za naslov prvaka je praktično že odločen, Maribor se lahko na tron slovenskega nogometa vrne že dober mesec pred zadnjim dejanjem sezone, ko bodo v Ljudskem vrtu vnovič dvignili lovoriko za naslov državnega prvaka. Tako Olimpija kot Domžale že nekaj krogov zaostajata preveč, kljub temu pa derbi ne bo izgubil tekmovalnega naboja. Rivalstvo med Ljubljančani in Mariborčani bo tlelo še naprej, privržencem štajerskega kluba pa bi po porazu v pokalnem polfinalu tokratna zmaga služila kot dober obliž na črni madež letošnje sezone.

Marsikdo je pričakoval, da bodo odgovorni pri Nogometni zvezi Slovenije po lanskoletnih spodrsljajih z Davorjem Drečnikom in Nejcem Kajtazovićem derbi vnovič zaupali enemu od obeh najboljših slovenskih sodnikov, a sta Damir Skomina in Matej Jug svoje z derbiji opravila že v sklopu pokalnega tekmovanja. Spopad večnih tekmecev bo namreč prvič v sodniški karieri v domeni Kranjčana Andreja Žnidaršiča, ki je v letošnji sezoni dva derbija Ljubljančanov in Mariborčanov spremljal v vlogi četrtega sodnika.

43-letniku bosta pomagala pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Manuel Vidali, za goloma bosta stala Dragoslav Perić in Nejc Kajtazović, ki bo, zanimivo, dan pred tem glavni sodnik na tekmi Domžal in Rudarja. Naloge četrtega sodnika bo opravljal Vojko Goričan.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…