Nusmir Fajić je eden izmed dvojice nogometašev, drugi je Nejc Potokar, ki ga je vodstvo mariborskega kluba pred večnim derbijem z Olimpijo kaznovalo zaradi nešportnega življenja. Bosansko-hercegovski napadalec jo je sicer odnesel bolje kot Potokar, ki je suspendiran, saj mu je vodstvo naložilo denarno kazen in zadnji opomin pred suspenzom.


26-letni napadalec je sicer na obračunu z Olimpijo v drugem polčasu dobil priložnost za igro, že v prvem polčasu pa so Viole jasno pokazale kaj si mislijo o podvigih obeh nogometašev izven igrišč. Fajić je bil ob vstopu v igro “nagrajen” tudi z glasnimi žvižgi, v izjavi za spletno stran mariborskega kluba pa se je opravičil še navijačem: “Priznam, naredil sem napako. Veliko napako, ki si je profesionalni športniki ne moremo privoščiti. Krivda je moja in sprejmem kazen, povsem je upravičena. Vodstvu kluba sem se že opravičil, ob tej priložnosti bi se rad še navijačem. Odnos do kluba, dresa nikdar ni bil vprašljiv. Na vsakem treningu, na vsaki tekmi sem se vedno trudil po najboljših močeh. Tudi vsak naslednji nastop bo prinesel nov motiv. Cilj poznam, tudi pot bo prava. Zavedam se, kaj se pričakuje od igralca NK Maribor in po izkušnji, ki me je izučila, se bom še z večjim trudom skušal oddolžiti za zaupanje.”

Fajić v Sloveniji igra tretjo sezono, v Prvi Ligi pa je v dresu Mure in Maribora v 69 nastopih zbral 33 zadetkov. Še posebej uspešen je bil v prvi sezoni, ko je v črno-belem dresu zadel kar dvajsetkrat in bil tedaj tudi drugi strelec lige. Fajić se je pokesal, kljub vsemu pa bo črna pika zagotovo ostala. Če zapravi še to priložnost, pa bo novo zelo težko dobil, navijači Maribora pač težko odpuščajo takšne napake.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Timi Max Elšnik tarča Genoe

Kapetan Olimpije, Timi Max Elšnik je bil že pred leti tik pred prestopom v Sampdorio. Eden…