Za Primorske novice je športni direktor NK Tabor Sežana Davor Škerjanc pojasnil prihod nekdanjega svetovnega prvaka Maura Camoranesija.


Slovensko javnost so presenetili s podpisom pogodbe: “Vsakega pol leta želimo z neko odmevno potezo narediti korak naprej, o čemer sicer ves čas govorimo. In to je tudi v skladu z našo filozofijo razvoja, saj Tabor presega okvire lokalnega okolja. S Camoranesijem smo v stik prišli že pred časom zaradi drugih zadev, potem pa smo začeli razmišljati, če bi morda prevzel vlogo svetovalca. Začutili smo, da je zdaj čas za nadgradnjo našega dela. Zadnji mesec smo se z Maurom Camoranesijem resneje pogovarjali, če bi prevzel vlogo članskega trenerja. Očitno smo se ujeli, imamo podobno razmišljanje o nogometu. Že pred časom smo rekli, da moramo okrepiti strokovni štab. Moram tudi poudariti, da dosedanji trener Almir Sulejmanović ostaja prvi pomočnik,” je pojasnil kadrovske spremembe športni direktor Sežancev.

Ne pričakuje težav z aklimatizacijo Argentinca: “Denar je bilo zadnje, o čemer smo se pogovarjali. Camoranesi nima finančnih potreb, njemu je najpomembnejše ambiciozno okolje, kjer se bo izražal kot trener in gradil svojo kariero. Ligo pozna, zelo dobro ve, kakšno ekipo prevzema. Naše igre je spremljal na daljavo, prek video posnetkov pa si je že ustvaril sliko o slovenskem nogometu. Lahko trdim, da je dobro pripravljen na izziv in ne prihaja v neznano. Tudi za ves slovenski nogomet je njegov prihod uspeh, saj bo pomagal dvigniti raven lige,” pravi nekdanji nogometaš.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Številne spremembe v Sežani, Kraševci ostali še brez izkušenega stebra obrambe

Pomembni odhodi iz sežanskega Tabora se manj kot tri tedne pred pričekom sezone nadaljujej…