Matija Škarabot je novi član ljubljanske Olimpije, ki še išče okrepitve za spomladanski del sezone, v katerega bodo zeleno-beli krenili s spremenjenim moštvom.


26-letni Primorec je z vodstvom ljubljanskega prvoligaša podpisal osemnajstmesečno pogodbo, z moštvom trenerja Milorada Kosanovića pa je treniral že nekaj dni in v ponedeljek odigral tudi polčas proti banjaluškemu Borcu. Bočni branilec je bil nazadnje član Rijeke, a jeseni tudi zaradi težav s poškodbami igral bolj malo, saj je zbral vsega devet nastopov. Škarabot se na slovenska igrišča vrača po treh letih in pol, saj je nekaj časa nosil tudi dres belgijskega Genta, kjer si je slačilnico delil tudi z Markom Šulerjem in Zlatanom Ljubijankićem. Drugi novinec pred spomladanskim delom bo na hrbtu nosil številko 13, ob podpisu pogodbe pa je za spletno stran Olimpije povedal sledeče: “Zelo vesel sem, da sem tu in da bom oblekel zeleni dres. Prihajam v velik klub. V teh nekaj dneh sem na lastni koži občutil, da se vrhunsko trenira in da ima ta mlada ekipa velik potencial. Trenutno mesto na lestvici zagotovo ni realen odsev kakovosti moštva. Od vsega začetka pogovorov z Olimpijo so mi ljudje iz kluba izkazali veliko spoštovanje. Dal bom vse od sebe, moj cilj je, da ekipi pomagam do uspeha. Navijačem sporočam, da naj nas bodrijo ob igrišču, mi pa bomo na igrišču dali vse.”

Škarabot je bil velika želja športnega direktorja Saše Udoviča: “Bil je naša klubska, lahko pa rečem tudi moja velika osebna želja. Že od vsega začetka je pokazal veliko željo, da bi prišel v Olimpijo. To je na koncu tudi odločilo. Je zelo izkušen igralec, vendar po letih še mlad. Mislim, da smo dobili točno to, kar smo potrebovali. Želim mu vse najboljše in najlepše v zeleno-belem dresu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…