Sintayehu Sallalich je eden od štirih poletnih novincev v članskem moštvu Maribora. Izraelec etiopskih korenin se je po začetnih težavah s prilagajanjem na novo okolje in lovljenjem zaostanka v fizični pripravi odlično vklopil v moštvo državnih prvakov, saj je v zadnjih tednih eden najboljših posameznikov čete trenerja Anteja Šimundže, ki bi lahko na 23-letnega nogometaša pošteno računal tudi na jutrišnjem gostovanju v Lizboni.


“V Mariboru se zelo dobro počutim. Res sem vesel, da sem prišel sem in mislim, da vsi v moštvu v tem trenutku igrajo zares dobro. Zdaj se počutim veliko bolje v novem okolju kot pred mesecem ali dvema. Sem boljše pripravljen, veliko bolj samozavesten, to je posledica dejanj trenerja in soigralcev, ki so do mene super. Z menoj se veliko pogovarjajo, dajejo mi vedeti, da sem pomemben člen ekipe. Počutim se dobro, sem veliko bolj sproščen in mislim, da je to opazno tudi na terenu. Upam, da bom v takšnem slogu nadaljeval. Da bom z vsako novo tekmo še napredoval in kazal še boljše predstave,” je po sobotni zmagi nad Koprom za spletno stran kluba dejal sicer dokaj sramežljivi in zadržani Sallalich, ki se je v dresu Maribora doslej veselil enega zadetka. Tega je dosegel pred dobrima dvema tednoma na gostovanju pri novomeški Krki, še trikrat pa je soigralcem asistiral pri zadetkih. Nekdanji mladi reprezentant Izraela je tako kot že marsikateri tujec priznal, da mu navijači vlivajo dodatne energije. Ne zgolj na tribunah, temveč tudi v vsakdanjem življenju: “Čutim pozitivno energijo z njihove strani. Mislim, da me imajo ljudje radi in tudi jaz imam rad njih. Tudi oni mi dajejo samozavest, njihova vzpodbuda mi pomeni dodaten motiv, zanje se želim še bolj potruditi. Tudi izven igrišča so vsi do mene prijazni. Ko se sprehajam po mestu, dobim veliko nasmehov, ljudje se želijo pogovarjati z menoj in mi namenjajo prijazne besede. Čestitajo mi za dobre predstave, želijo, da nadaljujem z njimi in to me veseli. Takšne stvari mi dajejo še več moči, še večjo energijo, zato se želim pred navijači še bolj dokazati.”

Kot že zapisano, bi lahko bil Santi močan adut vijolic tudi v obračunu s Sportingom. Zgolj kot zanimivost, Mariborčani so vselej, ko je na zelenici svoj delež pustil tudi Sallalich, osvojili točko, ki bi bila lep uspeh tudi tokrat, čeprav Štajerce v portugalski prestolnici ne čaka nič kaj lahka naloga, česar se zaveda tudi vijoličasta osmica: “Do tekme s Koprom nismo želeli govoriti o Sportingu, zdaj je čas, da se jim posvetimo. Mislim, da smo kot ekipa in posamezniki v dobrem trenutku, že proti Chelseaju smo odigrali zelo dobro in v Ligi prvakov nam uspevajo zares fantastične stvari. Želim si, da bi se vse skupaj nadaljevalo. Zavedam se, da nas v Lizboni čaka zelo težka naloga, ampak pomembno je, da zdaj vsi vedo, kdo je Maribor. Da ni več nobenega podcenjevanja, da je Evropa videla, kako dobro igramo. Pripravljeni smo na nov obračun s Sportingom, na novo dokazovanje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…