Nogometaši Maribora so po petih dneh treningov že v polni delovni obremenitvi, saj Ante Šimundža s trenerskim štabom trenutno večino pozornosti namenja predvsem dobri fizični pripravi na nadaljevanje sezone. Zimske priprave bodo še posebej pomembne za Sintayeha Sallalicha, saj je 23-letni vezist poletne izpustil in zato jeseni kar nekaj časa lovil zaostanek za soigralci.


Tako kot David Biton je tudi Santi, ki so ga navijači hitro vzljubili, tekmovalni premor preživel v Izraelu, v krogu družine in prijateljev. Ker je Maribor za krilnega vezista prvi klub izven meja domovine, je moral najprej odmisliti domotožje, v prvih dneh po vrnitvi na Štajersko pa se je moral spoprijeti še z nizkimi temperaturami, saj so te v Izraelu precej višje. “O tem sem veliko razmišljal že poleti, ko sem izvedel, da bom šel v Maribor. Že ob koncu jesenskega dela sezone se je ohladilo, tako da sem se začel seznanjati z razmerami. Med premorom, ko sem bil doma, sem ves čas preverjal na telefonu temperature v Mariboru. Ni se preprosto s +20, ko lahko posediš ob kosilu ali večerji v restavraciji tudi na terasi, privaditi na 20, 25 stopinj nižje temperature, toda s tem več nimam težav. K sreči zima ni prehuda, dobro sem se pripravil na vse, kar me čaka. Zdaj je vse v najlepšem redu, sem preživel (smeh). Vmes mi je pogled na sneg celo postal všeč,” je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal pred kamerami in mikrofoni še vedno precej sramežljivi nogometaš, ki je jeseni v dresu Maribora odigral 25 tekem.

Jeseni je na 25 tekmah v dresu Maribora dosegel dva zadetka. (Foto: Jure Banfi)
Jeseni je na 25 tekmah v dresu Maribora dosegel dva zadetka. (Foto: Jure Banfi)

Kljub nekaterim priložnostim je doslej zadel le dvakrat, priložnost za obogatitev strelskega izkupička, a tudi morebitnih asistenc, ki jih je bilo jeseni glede na njegov način igre morda celo premalo, pa bo imel v spomladanskem delu sezone. Podlaga za uspešne predstave pa seveda predstavlja predvsem dobro delo med pripravami, česar se tudi sam dobro zaveda: “Vsi se zavedamo pomena tega obdobja. Od prvega dne smo začeli s trdim delom, moramo nadaljevati, kjer smo ostali. Je zahtevno, treningi so naporni, vendar brez tega ne gre. Poleti sem se pozno pridružil, zdaj želim opraviti celotne priprave. Da bi bil spomladi še boljši in po najboljših močeh prispeval k uspehom ekipe.”

Tudi pričakovanja in cilji Sallalicha se v primerjavi s soigralci ne razlikujejo v veliki meri. Tudi nekdanji član mlajših selekcij Izraela si želi spomladi dvigniti obe lovoriki: “Osnova je, da se vsi v ekipi izognemo težavam s poškodbami. Če bo šlo vse po načrtih, pa bomo vsi veseli. Rad bi, da osvojimo prvenstvo in pokal, da bi z dobrimi igrami polnili tribune ter poskrbeli, da se navijači domov vračajo zadovoljni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…