Znan je “končni izkupiček” večnega derbija med Mariborčani in Ljubljančani, ki pred dobrimi tremi tedni v Ljudskem vrtu ni dal zmagovalca. Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, je tudi tokrat finančno kaznoval oba kluba.


Vijoličasti so bili zaradi nešportnega vedenja navijačev kaznovani s tremi tisočaki. Navijači so, kot je v poročilu zapisal Rogelj, skozi tekmo žaljivo skandirali, uporabljali pirotehniko in jo metali na igralno  površino, metali trdne predmete proti pomočniku sodnika in proti sodnikom ob odhodu v notranjost štadiona vrgli papirnati predmet. Ljubljančani so bili zaradi žaljivega skandiranja, uporabe pirotehnike in metanja bakel tik ob igralno površino, kaznovani s 1.400 evri kazni. V obeh primerih pa je namestnik disciplinskega sodnika upošteval predkaznovanost.

Namestnik disciplinskega sodnika ni bil brez dela niti po tekmah 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Mariborčani so v Ljudskem vrtu izgubili s Celjani, za razburjenje gledalcev pa je skrbel predvsem sodnik Damir Skomina. Ta je bil deležen žaljivega skandiranja, ob odhodu v notranjost štadiona pa je proti sodnikom poletelo še nekaj plastenk. Iz tega naslova je bil klub ob upoštevani predkaznovanosti kaznovan s 1.150 evri, zaradi štirih rumenih in rdečega kartona pa bodo Mariborčani na račun NZS morali nakazati še 420 evrov. Mitja Viler, ki ga je Skomina v prvem polčasu poslal pod predčasno prho bo izpustil prihajajoči obračun z Zavrčem, ravno tako kot tudi Jean-Philippe Mendy, ki je ob odhodu z igrišča protestiral pri sodniku Skomini, ki ga je nato tudi prijavil pristojnim organom. Obračuna na Ptuju ne bo smel voditi Ante Šimundža, ki je bil ob koncu srečanja poslan na tribuno, disciplinski sodnik je strategu naložil tekmo prepovedi.

Z denarno kaznijo so bili po tekmi s Krko kaznovani tudi Domžalčani, ti bodo zaradi štirih rumenih kartonov in prijave uradne osebe ob 300 evrov, Miha Kebe pa bo moral zaradi nešportnega komentiranja sojenja izpustiti sobotni obračun z Gorico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…