Mariborčani so včeraj odigrali še četrto tekmo na pripravah v turškem Beleku. Nasprotnik vijoličastih je bil gruzijski Dila Gori, trener Ante Šimundža pa je dan po tekmi z bolgarskim Litexom pričakovano močno premešal začetno enajsterico.


V golu je priložnost dobil Aljaž Cotman, v obrambi pa so ob “izkušenem” Dejanu Trajkovskem zaigrali še mladinci Petar Stojanović, Damjan Vuklišević in Žiga Živko, medtem ko je niti na sredini igrišča vlekel kvartet izkušenih nogometašeb, pa sta v napadu zaigrala Luka Zahovič in Rok Sirk, v drugem polčasu pa je Šimundža na igrišče poslal še četverico mladcev in sicer Dina Hotića, Ranka Moravca, Anela Hajrića in Daniela Vujčića. Kljub obilici mladosti na igrišču Mariborčani z borbenimi Gruzijci niso imeli pretiranih težav, z učinkom in predstavo mlajših nogometašev pa je bil zadovoljen tudi 42-letni mariborski strateg Šimundža, ki je za klubsko spletno stran povedal sledeče: “Nadaljevali smo z namenom zbiranja devetdesetih minut za posameznike. Odločili smo se za kombinacijo mlajših in izkušenejših igralcev. Veseli, da je bilo znova vidno, da so naši upi na pravi poti. Predvsem pa, da upoštevajo red, disciplino in principe ekipe. S podporo Mertlja, Cvijanovića, Mezge in Vršiča so delovali kot dobra celota. Kolikor je bilo mogoče, smo porazdelili minute. Vsak je dobil priložnost, zdaj pa sledi zaključni del priprav.”

Mariborčani začenjajo z zadnjim tednom priprav v Turčiji, kjer bodo do nedelje, 16. februarja, ko zapuščajo Belek, odigrali še tri tekme. Prvo že jutri, ko se bodo pomerili z beograjskim Partizanom, dan kasneje pa sledi generalka pred Sevillo, obračun s serijskim prvakom Ukrajine Šahtarjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…