Mariborčani so v Velenju prišli do težke, a zaslužene zmage, ki jih je vsaj za en dan znova vrnila na vrh lestvice Prve Lige Telekom Slovenije. Vijoličasti bodo na vrhu lestvice prezimili v primeru ljubljanske “usluge”, saj Olimpija za takšen scenarij ne sme izgubiti v Kopru.


Ante Šimundža, trener Maribora, je bil po tekmi s knapi zadovoljen z zmago in odzivom ekipe, ki je prišla do pomembnih treh točk: “V zahtevnih pogojih, na pomrznjenem igrišču smo dosegli namen. Osvojili smo tri točke za miren zaključek jesenskega dela prvenstva, s pravim obrazom ekipe. Morda bi lahko zadeli že prej in zmagali z višjo razliko, toda Rudar ni nezasluženo tako visoko na lestvici.”

“Vedno stremimo k temu, da igramo dobro najprej v fazi obrambe in potem iz teh temeljev razvijemo igro v napadu. Tokrat smo imeli kar precejšnje dodatno breme, pritisk rezultata je bil močneje izražen, a so se fantje odzvali šampionsko, izkušeno. Lahko smo zadovoljni s predstavo in to nam daje zagon za dogajanja, ki sledijo. V prejšnjih tekmah smo prišli do kakšnega neželenega rezultata, čeprav smo dobro igrali, zadevali. Toda težko je ohraniti mrežo nedotaknjeno, če celotna ekipa ne opravi naloge,” je predstavo v Velenju pokomentiral 42-letni Mariborčan, ki se je malce ozrl tudi v bližnjo preteklost in spomnil na določene spodrsljaje.

Maribor za razliko od večine prvoligašev še ni zaključil z jesenskim delom sezone, saj ga v četrtek čaka še obračun z angleškim Wiganom, zato je Šimundža nekaj besed namenil tudi četrtkovemu obračunu, ko bo mariborski prvoligaš praznoval 63. rojstni dan: “Nedelja za regeneracijo in že smo osredotočeni na nov izziv. Vedno je dobro iti z zmago k naslednji tekmi. Wigan je zamenjal trenerja, ima možnost napredovanja, ki pa zanima tudi nas. Trdno sem prepričan, da bomo delovali dobro, da bomo na ustrezni ravni in da s pomočjo navijačev lahko pridemo do uspeha.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…