Mariborčani so v Velenju prišli do težke, a zaslužene zmage, ki jih je vsaj za en dan znova vrnila na vrh lestvice Prve Lige Telekom Slovenije. Vijoličasti bodo na vrhu lestvice prezimili v primeru ljubljanske “usluge”, saj Olimpija za takšen scenarij ne sme izgubiti v Kopru.


Ante Šimundža, trener Maribora, je bil po tekmi s knapi zadovoljen z zmago in odzivom ekipe, ki je prišla do pomembnih treh točk: “V zahtevnih pogojih, na pomrznjenem igrišču smo dosegli namen. Osvojili smo tri točke za miren zaključek jesenskega dela prvenstva, s pravim obrazom ekipe. Morda bi lahko zadeli že prej in zmagali z višjo razliko, toda Rudar ni nezasluženo tako visoko na lestvici.”

“Vedno stremimo k temu, da igramo dobro najprej v fazi obrambe in potem iz teh temeljev razvijemo igro v napadu. Tokrat smo imeli kar precejšnje dodatno breme, pritisk rezultata je bil močneje izražen, a so se fantje odzvali šampionsko, izkušeno. Lahko smo zadovoljni s predstavo in to nam daje zagon za dogajanja, ki sledijo. V prejšnjih tekmah smo prišli do kakšnega neželenega rezultata, čeprav smo dobro igrali, zadevali. Toda težko je ohraniti mrežo nedotaknjeno, če celotna ekipa ne opravi naloge,” je predstavo v Velenju pokomentiral 42-letni Mariborčan, ki se je malce ozrl tudi v bližnjo preteklost in spomnil na določene spodrsljaje.

Maribor za razliko od večine prvoligašev še ni zaključil z jesenskim delom sezone, saj ga v četrtek čaka še obračun z angleškim Wiganom, zato je Šimundža nekaj besed namenil tudi četrtkovemu obračunu, ko bo mariborski prvoligaš praznoval 63. rojstni dan: “Nedelja za regeneracijo in že smo osredotočeni na nov izziv. Vedno je dobro iti z zmago k naslednji tekmi. Wigan je zamenjal trenerja, ima možnost napredovanja, ki pa zanima tudi nas. Trdno sem prepričan, da bomo delovali dobro, da bomo na ustrezni ravni in da s pomočjo navijačev lahko pridemo do uspeha.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Napadalec Maribora pred odhodom v Španijo

Po tem, ko je v Maribor prišel kot velika okrepitev, in svojo poglavje v mestu ob Dravi od…