Mariborčani so znova dokazali, da napredovanje v izločilne boje Evropske lige ni bilo slučajno. Varovanci trenerja Anteja Šimundže so pred polnimi tribunami Ljudskega vrta prikazali dobro predstavo, v prvem polčasu onemogočili Ivana Rakitića in s tem tudi španske napade, saj si moštvo trenerja Unaija Emeryja vse do sodnikovega podaljška ni pripravilo strela v okvir vrat. V drugem delu igre so gostje pritisnili ter z zadetkoma Kevina Gameira in Federica Fazia povedli, a se je v zaključku obračuna Dare Vršič vijoličastim navijačem predstavil s pravo mojstrovino in poskrbel za zanimivo in napeto povratno srečanje.


Prvi je besedo dobil trener gostov Unai Emery, ki z remijem ni bil zadovoljen, saj si je Sevilla po njegovem mnenju zaslužila boljše izhodišče pred povratnim obračunom: “Menim, da smo imeli dober nadzor nad tekmo, pripravili smo si veliko dobrih priložnosti in odhajamo z občutkom, da bi si zaslužili zmago. V prvem polčasu smo čakali in imeli posest v svojih nogah. Mariborčani so si pripravili malo priložnosti, a dvakrat zadeli. Imam dober občutek, saj smo si pripravili številne priložnosti, slaba novica pa je seveda ta, da smo prejeli dva zadetka. Pričakovali smo, da bo Maribor igral obrambno in čakal na protinapade, zaslužili smo si zmago, a si Mariborčani zaslužijo naše spoštovanje.”

“Mislim, da je bila tekma vsaj za gledalce gledljiva. Iz naše strani je bila želja, motiviranost in pristop pravi. Prepoceni smo prejeli zadetka, kar pa ne zmanjšuje odličnega nastopa, v kolikor bi nam nekdo pred povratnim obračunom ponudil aktiven rezultat, bi ga sprejeli z odprtimi rokami. Vsak ima svoje mnenje, trener Emery je tekmo videl iz svojega stališča, jaz sem videl svojo tekmo. Tudi mi smo imeli v prvem polčasu štiri lepe priložnosti, eno od njih smo tudi izkoristili. Pri rezultatu 1:1 pa smo si pripravili še eno priložnost, tako da bi lahko bili z neodločenim rezultatom mi bolj nezadovoljni. Res pa je tudi, da so imeli tudi oni pri rezultatu priložnost za zadetek, lahko bi se torej obrnilo drugače. Mislim pa, da je rezultat realen,” se s stališčem španskega trenerja Emeryja ni strinjal Šimundža in se v nadaljevanju dotaknil še strelca izenačujočega zadetka Dareta Vršiča, ki je svojo kakovost dokazal po vsega nekaj minutah igre: “V drugi polčas smo krenili rahlo neosredotočeni, kar pa je posledica netekmovalnega ritma, saj je bila za nas nocojšnji obračun prvi po dolgem tekmovalnem premoru. Smo pa izenačujoči zadetek dobili prepoceni.”

“Na gostovanje v Sevillo ne gremo z belo zastavo, imamo aktiven rezultat, v Španiji bomo skušali slovenski nogomet prikazati v dobri luči. Če želimo napredovati, moramo doseči zadetek in ga ne prejeti. Zavedamo se, da nas čaka izredno težka naloga, kar pa ne zmanjšuje naše želje in pričakovanj, zaradi česar gremo v tekmo na zmago,” se je povratnega obračuna dotaknil 42-letni obračun, ki se ni mogel izogniti niti vprašanja v povezavi z novincem v vijoličastem dresu, saj se je Dare Vršič že po nekaj dotikih z žogo izkazal z mojstrskim zadetkom: “Dare je pokazal zakaj je prišel v Maribor velika okrepitev. Je velik igralec za velik klub. Mora pa seveda v bodoče vztrajati in trdo delati, da bo prišel v optimalno formo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…