Mariborčani so na osmem obračunu v letošnjem pripravljalnem obdobju le pokleknili in prvič igrišče zapustili brez zmage. Igra je bila sicer boljša kot dan prej proti južnokorejskemu Gyeongnamu, ko so vijoličasti vseeno prišli do zmage, a so imeli nogometaši romunskega Vasluija več sreče.


Strateg vijoličastih Ante Šimundža je bil po prvem porazu v pripravah zadovoljen s prikazano igro, nekoliko manj pa seveda s samim rezultatom. Misli je strnil v izjavi za klubsko spletno stran: “Vaslui se je predstavil kot zelo dobra ekipa, a smo do prvega gola prevladovali, imeli obilo priložnosti. Nasprotnik nas niti enkrat ni resneje ogrozil. Če ne zabiješ, kar moraš, pa sledi kazen. Dobili smo dva gola iz prekinitev, kar pomeni, da bo še treba odpravljati napake in imamo prostora za napredek. Smo pa odtekli, oddelali tekmo po zahtevah, prikazali v določenih delih boljšo igro od nasprotnika. Zadovoljni smo, da ni bilo poškodb, ne moremo pa biti z rezultatom, saj si na vsaki tekmi želimo zmagati.”

Vijoličasti bodo naslednjo preizkušnjo odigrali v soboto, ko se bodo pomerili z vodilnim moštvom bolgarskega prvenstva Litexom. Doslej je Šimundža priložnost namenjal dvaindvajseterici nogometašev, v bodoče pa bo menjav in rotiranja precej manj: “Nadaljujemo, kot smo predvideli. Minute na igrišču bomo v prihodnje že povečevali na 90, saj smo s tekmo proti ekipi Vasluija zaključili tretji cikel. Zdaj bo na vrsti veliko taktičnih in tehničnih zadev, tudi z manj menjavami med tekmami, da bodo igralci sposobni vseh 90 minut odigrati na visoki ravni.”

Trenerski štab vijoličastih čaka na informacije v zvezi s poškodovanima Nusmirjem Fajićem in Alešem Mejačem, ki sta včeraj dopoldne opravila pregled z magnetno resonanco, a zaenkrat podrobnejše informacije še niso znane, je pa stanje pri 30-letnem Gorenjcu obetavnejše.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…