Marko Šuler je bil v zimskem prestopnem roku eden od dveh novincev v Ljudskem vrtu. Izkušeni centralni branilec je bil ob Daretu Vršiču prvo ime prestopnega roka v Sloveniji, a so mu težave s poškodbo zadnje stegenske mišice preprečile, da bi se v vijoličastem dresu predstavil tudi na uradnih preizkušnjah.


Zdravniška služba vijoličastih je prižgala zeleno luč za vrnitev na igrišče, nekdanji član Dravograda, Gorice, Genta, Hapoel Tel Aviva in Legie je med tednom oddelal vse treninge. Nogometaš, ki je pred dnevi dopolnil 31 let, se je razveselil povratka k skupni vadbi: “Teden treningov je zdaj za menoj, lep občutek je, ko se vrneš v družbo soigralcev tudi med skupno vadbo. Težko je spremljati dogajanja s strani. Za prvi nastop bo še treba počakati na odločitev trenerja, sem pa vesel, da sem spet v krogu kandidatov. Fizično stanje je dobro, mišice so prestale napore. Menim, da ne bi smelo biti težav, če bom dobil priložnost.”

Trener Ante Šimundža ima zaradi odsotnosti Brazilca Arghusa, ki tako kot Željko Filipović ne bo smel nastopiti zaradi dopolnjene kvote štirih rumenih kartonov, nekaj težav s sestavo obrambnega para, zato bi se lahko Šuler že jutri predstavil gledalcem v Ljudskem vrtu, ko Mariborčane čaka obračun z novomeško Krko, 39-kratni reprezentant Slovenije pa pravi, da povratek v tekmovalni ritem ne bo težava: “Sem že vajen podobnih izkušenj med kariero. Nisem več star 20 let, ne bo novost zame začeti z novo zgodbo. Zadnja dva tedna sta bila naporna, a zato se pripravljaš, da bi bil na igrišču in verjamem, da se bo dobro razpletlo.”

Mitja Viler in Dejan Mezga, ki sta izpustila gostovanje v Ljubljani, bosta ravno tako nared za obračun z dolenjskim prvoligašem, bo pa zaradi bolečin v kolenu sobotno srečanje izpustil Matic Črnic, ki še ni nared za največje napore.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…