Mariborčani danes zaključujejo s turškim delom priprav, saj jih popoldne čaka vrnitev v Slovenijo. Vijoličasti so na turških tleh odigrali šest tekem, saj je zadnjo z danskim Aarhusom odnesla nevihta, in vpisali tri zmage in prav tako tri poraze. Pred odhodom iz Beleka sta svoje občutke za spletno stran vijoličastih podala trener Ante Šimundža in Aleš Mertelj.


Strateg vijolic Ante Šimundža se za razliko od preostale zasedbe danes še ne bo vrnil domov, saj bo iz Turčije odpotoval v Španijo, kjer si bo zvečer ogledal obračun Seville in Valencie. 42-letni trener je v pogovoru za klubsko spletno stran podal pozitivno oceno za opravljeno v Beleku in se že ozrl v prihodnji teden, ko čaka vijoličaste prvi obračun s španskim predstavnikom: “Ocena bo vsekakor pozitivna, v različnih pogledih. Za pristop, željo, motiviranost vsakega posameznika. Nasprotniki so bili primerni, fantje so se soočili z različnimi slogi igre, spoznali najvišji možni nivo, srednji nivo nasprotnikov, ob tem pa prizadevno vadili. Priprave so dosegle namen in nam razjasnile marsikatero zadevo. Po vrnitvi v domovino je namen, da se poskušamo čim prej regenerirati, se osredotočiti na tekmo, ki nas čaka. Ob tem pa se vživeti nazaj v domače okolje, da se poistovetimo s pomembnostjo tekme in potem z mirnimi glavami pričakamo nasprotnika.”

“V teh štirinajstih dneh in nasploh med celotnimi pripravami se res ne moremo pritoževati. Težko bi se izšlo bolje, kakšno srečo smo imeli z vremenom že med vadbo v Mariboru, potem v Moravskih Toplicah in zdaj tukaj v Beleku. Nam je preostalo le to, da izkoristimo vse možnosti in ponujene pogoje. Dobro smo se pripravili in se še pripravljamo. Smo v zadnjem tednu pred dvobojem s Sevillo, vse gre v dobro smer,” se je s trenerjevo oceno strinjal tudi Aleš Mertelj, ki se je dotaknil še uvodnega srečanja v spomladanskem delu sezone, na katerem sicer zaradi prepovedi igranja ne bo smel pomagati soigralcem: “Vemo, da klub, kot je Maribor, ima vedno pritisk rezultata. Sedaj se nadaljevanje sezone začne z evropsko preizkušnjo. Moramo biti maksimalni, a tako bi bilo tudi, če bi začenjali s slovenskim prvenstvom. Ni popuščanja, vse smo in bomo storili za uspešne igre tudi v prihodnjih mesecih.”

Nogometaši bodo imeli po vrnitvi domov, v ponedeljek prost dan, v torek bodo trenirali v Moravskih Toplicah, dan pred tekmo pa bodo že po ustaljenem scenariju po treningu v Ljudskem vrtu odpotovali še v karanteno.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…