Ljubljanske Stožice so marca nogometno obarvane, saj bo stožiška zelenica še tretji vikend zapored gostila prvoligaški obračun, po dobrih dveh tednih se bodo na mestu zločina znova udarili Ljubljančani in Mariborčani. Obračun večnih tekmecev bo tokrat drugačen kot ponavadi, saj se bosta ekipi pomerili pred praznimi tribunami. Pred nocojšnjim obračunom sta oba stratega v napovedih v primerjavi s prvim letošnjim obračunom dokaj previdna, oba pa napovedujeta zahtevno preizkušnjo.


“Odigrali smo dobro, taktično zelo zrelo tekmo. Sledimo svojim zamislim, načinu igre, ki ga želimo še izboljšati. Znova gremo optimistično na tekmo, a se zavedamo, kakšna naloga je pred nami. Vsaka tekma je zgodba zase. Vemo, da je Olimpija takrat igrala brez Omladiča, Trifković je bil na klopi, Šporar je hitro zapustil igrišče. Zdaj bodo v spremenjeni zasedbi dobili drugačno dimenzijo, iz napak so se nekaj naučili in čaka nas zahtevnejša preizkušnja. se je uvodoma derbija izpred dveh tednov dotaknil trener vijoličastih Ante Šimundža, ki se zaveda, da bo Olimpija v primerjavi s prvim srečanjem tokrat zaigrali v nekoliko drugačni izvedbi, saj je nared tudi kreator igre Nik Omladič. Mariborski strokovnjak ima pred večernim obračunom nekaj težav s sestavo ekipe, saj bosta gostovanje izpustila Matic Črnic in Marko Šuler, ki sta čez teden vadila po posebnem programu, vprašljiv pa je tudi nastop Dejana Mezge in Mitje Vilerja. Slednji po sobotni tekmi s Koprčani čuti bolečine v stegenski mišici, medtem ko prvega muči koleno. Nekdanji napadalec mariborskega moštva obžaluje tudi dejstvo, da si zaradi kazni sobotnega obračuna gledalci in navijači ne bodo mogli ogledati v živo, na tribunah največjega slovenskega stadiona: “Takšna tekma ne koristi nikomur, najmanj nogometu. Ne bo pa spremenila naših namenov. Osredotočiti se bo treba na naš delovni prostor, med črtami igrišča in odmisliti zunanje faktorje.”

“Po tem začetku, ki rezultatsko ne bi mogel biti slabši, nismo v položaju, ko bi lahko veliko obljubljali. Imamo pa obveznosti do sebe in svojih navijačev. Manjka nam sicer nekaj igralcev, kar nam dodatno otežuje delo, vendar to ne bomo izkoriščali za izgovore. Smo pa v precej zapletenem položaju. Moramo se osredotočati na naše naloge in odigrati čim boljšo tekmo.  Moramo dati vse od sebe in odigrati tekmo na nivoju renomeja kluba,” pa je današnji obračun z vijoličastimi pokomentiral strateg domačih nogometašev, Milorad Kosanović. 63-letnemu Srbu v Ljubljani ne cvetijo rožice, saj se trener, ki je ekipo Dalian Shide med leti 2000 in 2002 trikrat popeljal do naslova kitajskih prvakov, sooča s številnimi težavami. Zaradi težjih poškodb sta že dlje časa odsotna Rok Baskera in Enis Djurković, Antonio Delamea Mlinar in Boban Jović bosta počivala zaradi štirih rumenih kartonov, vprašljiva pa sta tudi nastopa Matije Škarabota in Andraža Šporarja. Nogometaši zeleno-belih so bili po novem porazu proti Krki, ki je do treh točk prišla v izdihljajih srečanja, še dodatno potolčeni: “Na tem smo veliko delali, se pogovarjali. Vesel sem, da se igralci zavedajo, da morajo v sebi poiskati dovolj moči in nas izvleči iz trenutnega položaja. Vse kar je bilo, moramo pozabiti, saj nimamo časa za razmišljanje o preteklosti. Tekme si sledijo ena za drugo, po sobotni nas čaka težko in potem spet pokal. Gledamo naprej.”

Stratega sta v izjavah precej smotrna in ne želita posegati po lažnih obljubah, kljub temu pa lahko nocoj pričakujemo zanimivo srečanje. Ljubljančani bodo v tekmo krenili neobremenjeni, saj jim bo nasproti stala najboljša slovenska ekipa. Kljub temu, da so vijoličasti nesporni favoriti obračuna, pa bi nov poraz še dodatno zamajal temelje Olimpije, ki nikakor ne najde poti iz krize, ki jo spremlja že od lanske jeseni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …