Mariborčani znova pišejo zgodovino slovenskega nogometa, potem ko so se kot prva slovenska nogometna ekipa prebili v skupinski del Lige prvakov in Evropske lige, so sedaj spisali še novo poglavje uspehov in se prebili v izločilne boje Evropske lige, kjer jih v ponedeljkovem žrebu čakajo tudi nekatera eminentna klubska imena.


Strateg Mariborčanov, Ante Šimundža, na obrazu na tiskovni konferenci po koncu tekme sicer ni kazal pretiranega veselja, zato tudi evforije ni bilo: “Tekma je bila napeta, Wigan je pokazal trdno angleško igro. V polju smo bili enakovredni, pri rezultatu 2:1 smo imeli zaključno žogo, ki pa je na žalost nismo izkoristili. Tudi Jasmin pa je danes pokazal in dokazal, zakaj je prvi vratar Maribora. Obe enajstmetrovki sta bili sicer hitro dosojeni, a je imel sodnik Marciniak enak kriterij za obe ekipi. McCann je žogo blokiral z roko in imel pred tem že en rumeni karton, zato je bil rumeni karton zaslužen.”

42-letni Mariborčan, ki se je z vijoličastimi kot igralec prebil tudi v skupinski del Lige prvakov, je bil znova aktivno udeležen pri novem uspehu. Ob vprašanju, če je magnet za uspehe Maribora pa se je le nasmehnil: “Današnji uspeh smo si vsi zelo želeli, vsi smo garali za njega. Vedno poudarjamo našo ambicioznost, tudi v Evropi, in mislim, da je bila tudi ambicioznost eden glavnih dejavnikov za današnji uspeh.”

“V Ljudskem vrtu ne bo lahko nobenemu. Kdorkoli bo prišel v Maribor pa mu v Ljudskem vrtu ne bo lahko, kakor doslej ni bilo lahko nobenemu gostu,” se je nadaljevanja evropske zgodbe dotaknil tvorec uspehov, ki se je v Ljudski vrt znova vrnil konec septembra. Maribor lahko konec februarja zaigra tudi z Juventusom, Napolijem, Benfico, Portom in drugi velikani evropskega nogometa, ki so se v letošnji sezoni dokazovali tudi v elitni Ligi prvakov.

“Moje ekipa je dominirala večji del srečanja, moje moštvo bi si zaslužilo boljši sodniški kriterij. Po mojem mnenju je bila enajstmetrovka nezaslužena, še manj izključitev McCanna, sodnik ni imel najboljše dne. Ponosen sem na svoje moštvo, v zaključku tekme smo gledali enosmerni promet proti golu Maribora. Nezadovoljen sem predvsem s sodnikom Marciniakom, kot sem že rekel, so si moji nogometaši zaslužili boljše sojenje. Sem vesel in ponosen, žoga je lepo tekla, enajst na enajst bi srečanje zagotovo dobili, saj smo bili do tedaj boljši na igrišču. Maribora ne bomo zapuščali sklonjenih glav,” je današnje srečanje v popolni angleščini pokomentiral trener gostov, Nemec Uwe Rösler, ki v Ljudskem vrtu ni zmogel preprečiti še šestega zaporednega poraza. Wigan v nedeljo čaka lokalni obračun z Boltonom, zato so se nekatera vprašanja angleških novinarjev že nanašala na naslednji obračun.

Mariborčane čaka dolgo slavje in vesela noč, slavje pa bo več kot zasluženo, saj so vijoličasti spisali novo uspešno poglavje slovenskega nogometa. Počitek in priprave na nadaljevanje spomladanskega dela sezone bodo tako še slajše.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …