Medtem ko je osmerica prvoligašev s pripravami na spomladanski del sezone pričela minuli teden, so Celjani rokave zavihali v ponedeljek. Grofje vadijo na umetni travnati zelenici Olimpa, kjer vsaj za zdaj pilijo predvsem fizično pripravljenost, ki so se ji nogometaši posvečali že vse od prvih dni novega leta, ko so prejeli program individualne vadbe.


“V prvi fazi želimo izboljšati osnovno pripravljenost. Že pred časom smo določili glavne parametre naše igre, temu pa bomo tudi v tem pripravljalnem obdobju razumljivo podredili naše priprave. V skladu s tem smo izvedli tudi serijo testiranj, s katerimi smo dobili natančnejši vpogled v stanje igralcev, na podlagi rezultatov pa bomo lahko pripravili še bolj učinkovite individualne programe za naše igralce. Počasi začenjamo tudi z delom na taktičnem segmentu, saj si želimo v našo igro vnesti še dodatne raznovrstnosti. Delovna vnema je sicer v tem trenutku na izredno visoki ravni, igralci pa so željni dokazovanja in napredovanja. Vsi skupaj smo si močno želeli vrnitve v reden trenažni proces,” je po uvodnih treh dneh priprav za klubsko spletno stran dejal trener Simon Rožman. Najmlajši prvoligaški strateg v primerjavi z jesenskim delom sezone v ponedeljek ni pozdravil treh znanih obrazov, saj so se od Arene Petrol poslovili Dejan Đermanović, Anej Lovrečič in Mislav Oršić.

Zato pa Celjani znova preizkušajo nekaj nogometašev, po naših informacijah Romuna, dva Hrvata in tudi obetavnega Japonca. Poleti so imeli v klubu srečno roko pri izbiri novincev, podobno si želijo tudi sedaj, zato ne čudi, da jih želijo pred sklenitvijo dogovora dodobra preizkusiti: “Vsekakor si želimo okrepiti naše moštvo. Ne zgolj v kvantitativnem, ampak predvsem v kvalitativnem smislu. V skladu s tem bomo moštvu priključili igralce, ki bodo za nas predstavljali prave okrepitve in s katerimi bomo dvignili našo kakovost. Trenutno se pri nas nahaja nekaj igralcev, ki smo jih v zadnje pol leta kar nekajkrat opazovali. Ker pa seveda želimo še naprej delati preudarno, jih bomo najprej dodobra preizkusili še v našem sistemu dela. Ničesar namreč ne želimo pustiti naključju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…