Tudi v celjskem taboru so reprezentančni premor izkoristili za dvig fizične pripravljenosti. Grofje so se odpravili kar k južnim sosedom, v zdaj že kar tradicionalno bazo, Tuhelj, kjer so pod budnim očesom trenerske ekipe preživeli štiri dni in vmesni čas  tako najbolje izkoristili za pripravo na nadaljevanje sezone.


Rumeno-modri so sicer večino krajših priprav opravili brez nigerijskega reprezentanta Sunnyja, ki je v Španiji urejal vse potrebno za podaljšanje delovnega dovoljenja, ter Valona Ahmedija, ki je celjske barve zastopal v dresu mlade reprezentance Albanije. Zadnji dan štiridnevnih priprav, ko se je moštvu priključil tudi omenjeni dvojec, so se ekipni vadbi priključili tudi Sebastjan Gobec, Anej Lovrečič, Danijel Miškić in Matic Žitko, ki jim je v minulih dneh ponagajalo zdravje. Z opravljenim v Tuhelju je bil zadovoljen tudi trener Simon Rožman, najmlajši strateg med prvoligaškimi trenerji, ki je v pogovoru za klubsko spletno stran pohvalil vnemo svojih varovancev: “Reprezentančni premor je dobro del. Igralci so bili zelo motivirani in osredotočeni na delo, za kar bi jih rad iskreno pohvalil. Delovna vnema je bila vseskozi zelo visoka, tako da smo dobro izkoristili vsak trenutek našega trenažnega procesa. Veseli me, da so igralci v zadnjih tednih tudi osebnostno vidno napredovali, kar jim bo zagotovo pomagalo v nadaljevanju sezone in seveda tudi kariere.”

Celjani bodo jutri na domačem igrišču gostili Koprčane, ki so serijo treh porazov prekinili z zmago nad Gorico. Celjani so neporaženi že deset tekem, a bodo jutri zaigrali brez Benjamina Verbiča, kar pa po besedah trenerja ne bo vplivalo na filozofijo: “Odsotnost Benjamina ne prinaša nobene spremembe v našo filozofijo. Cilj je jasen, želimo si novih treh točk. Vsekakor pa bomo zaradi njegove odsotnosti primorani nekoliko prilagoditi našo igro. V teh dneh smo tako še dodatno uigravali dve novi taktični formaciji, za kateri lahko z zadovoljstvom rečem, da so ju igralci zelo dobro sprejeli. Kot sem že večkrat dejal, je eden izmed naših ciljev tudi raznovrstnost, s katero se lahko čim enostavneje prilagodimo na različne nepredvidene situacije.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…