Celjani so zagotovo najprijetnejše presenečenje jesenskega dela sezone, saj bodo grofje spomladanski del sezone pričakali na tretjem mestu lestvice, z vsega štirimi točkami zaostanka za vodilnimi Domžalčani, v igri pa so tudi za pokalno lovoriko, saj so se prebili med štiri najboljša moštva. Rumeno-modri niso navdušili zgolj z odličnimi rezultati, ampak tudi z všečno igro, ki je na plano vrgla kar nekaj mladih posameznikov.


“Če se ozremo nazaj, lahko mirne vesti rečemo, da smo naredili veliko. Seveda s tem ne mislim zgolj na člansko moštvo, ampak dejansko na vse ravni razvoja našega kluba. Zastavili smo si pravilno strategijo, s spoštovanjem in odkritimi odnosi pa so se vse sfere našega kluba dvignile na višji nivo,” je jesenski del sezone v intervjuju za klubsko spletno stran, ki si ga lahko v celoti preberete tukaj, ocenil Simon Rožman, najmlajši trener v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki je ekipo popeljal do 22 tekem neporaženosti. Celjani so s 40 točkami že jeseni presegli točkovni izkupiček lanske sezone, ko so v 36 tekmah osvojili 37 točk, kar je le še en dokaz, da se je odločitev o ofenzivnem in atraktivnem nogometu izkazala za pravilno: “Klubska strategija je povsem jasna, igrati smo si želeli napadalen in atraktiven nogomet, ki bo vseboval veliko dinamike. V prvi vrsti smo želeli igrati za gledalce, z gledljivo in učinkovito igro pa smo želeli trgu čim bolj izpostaviti naše igralce. Gremo v podobno smer kot sodobni trendi nogometa, zato lahko rečemo, da je bila ta odločitev smotrna. Nenazadnje ne smemo pozabiti, da imamo najmlajše moštvo lige in deveti proračun lige. Nedvomno smo lahko zadovoljni z doseženim, tudi gledalci so prišli na svoj račun. Opazno se veča število privržencev našega kluba, kar nas še posebej veseli. Upamo, da se bo takšen trend nadaljeval tudi spomladi.”

Foto: Gregor Katič
Simon Rožman: “Mirne vesti lahko rečemo, da smo naredili veliko.” (Foto: Gregor Katič)

Celjani bodo priprave na spomladanski dan sezone pričeli 12. januarja, nogometaši pa bodo po individualnem programu vadili že deset dni pred tem. Čeprav je športni direktor Ambrož Krajnc v intervjujih za nekatere mediji poudaril, da klub sredi zime ne bo prodajal nosilcev igre, se lahko vseeno zgodi, da bodo grofje v spomladanski del sezone krenili v nekoliko spremenjeni zasedbi, a Rožman poudarja, da nogometaši še niso izkoristili vsega potenciala, ki ga posedujejo: “Veseli me, da je na naših tekmah čedalje več agentov. To pomeni, da igralci napredujejo in postajajo vse bolj zanimivi tudi evropskemu trgu. Ko bodo dosegli oziroma presegli naš nivo, jim moramo omogočiti nadaljnji razvoj v močnejših klubih. V tem trenutku smo na polovici naše poti in igralci imajo še veliko rezerv v potencialu, ki ga premorejo. Prepričan sem, da bodo po koncu sezone še atraktivnejši.”

Rožman, ki je poleti z vodstvom kluba sklenil enoletni dogovor, je razkril tudi pričakovanja v spomladanskem delu sezone, ko njegove varovance čaka vsaj še 18 tekem: “Še naprej bom zahteval maksimalno disciplino, zavzetost, delavnost, v prvi vrsti pa tudi skromnost. Želim, da z igralci delimo ambicioznost v igri, vsakodnevno hočem videti njihovo željo po napredku. Mladostniško energijo moramo znati izkoristiti. V igri imamo še med 30 in 40 odstotkov rezerv, kar bomo skušali iz tekme v tekmo spraviti na višji nivo. Kaj nam bo to prineslo v rezultatskem smislu, je težko napovedati. Vsekakor si želimo nadaljevati z atraktivnimi igrami, ki bi bile nagrajene z dobrimi rezultati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …