V dresu Celja, ki je v sredo pred domačimi gledalci z 2:1 ugnalo novomeško Krko, so v drugem polčasu zaigrali tudi trije nadvse mladi nogometaši. Domači strateg je priložnost ponudil Adnanu Bašiću, Jonu Špornu in Blažu Zbičajniku, ki so ponujene minute zagrabili z obema rokama, čeprav se je domači trener odločil za pogumno potezo, saj so grofje vodili z zgolj zadetkom prednosti.


“Sam močno zaupam tudi zelo mladim nogometašem, ki so še nekoliko mlajši od našega sicer izjemno mladega članskega moštva. To zaupanje je zgrajeno na prepričanju, da mora biti glavni namen našega mladinskega pogona tudi v prihodnje proizvodnja lastnega kadra za potrebe članskega moštva. Zagotovo se v Celju kakovostno dela v mlajših selekcijah, saj tam v tem trenutku razpolagamo s številnimi mladimi nogometaši z velikim potencialom. Njihova nadarjenost seveda nikakor ni zagotovilo za uspeh, priložnost bodo namreč dobili le tisti, ki si bodo to s trdim delom prislužili na treningih in tekmah,” je za klubsko spletno stran dan po tekmi, ki je bila za Celjane tudi uvodna spomladanska dejal celjski trener Rožman, ki je imel sicer precej težav pri sestavi začetne enajsterice, saj sta zaradi prepovedi igranja manjkala Blaž Vrhovec in Benjamin Verbič, Valon Ahmedi je poškodovan, nekateri izmed obolelih pa so stisnili zobe in ekipi pomagali podaljšati niz neporaženosti.

Celjani so se v času krize močno uprli na svojo šolo, iz katere izhajata tudi Zbičajnik in Šporn, mladi strateg pa je ob tem poudaril, da bodo mladi upi priložnost dobivali tudi v prihodnje, tudi za ceno kakšne napake ali poraza: “Z dvigom kakovosti članskega moštva so se zaostrili tudi kriteriji za prehod iz mladinske v člansko konkurenco. Vsekakor si želimo domačih igralcev, kljub temu pa je treba vedeti, da bo tudi v prihodnje prvi kriterij za vstop v moštvo kakovost. Danes imamo v kadru 22 igralcev, ki morajo biti v vsakem trenutku sposobni za enakovreden boj z nasprotniki in k temu bomo stremeli tudi v prihodnje. Absolutno pa si želimo še naprej vključevati mlade, tudi za ceno kakšne napake ali poraza. Le tako lahko namreč mladi napredujejo in se približajo svojemu potencialu. Na včerajšnji tekmi smo v skladu s tem prepričanjem zavestno priložnost ponudili Adnanu, Jonu in Blažu, saj menimo, da bi lahko v prihodnje ob nadaljevanju trdega dela bili zanimivi igralci za naše moštvo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…