Domžalski nogometaši so se z zmago nad Rudarjem vrnili na drugo mesto lestvice, pred Ljubljančane, ki jih nocoj čaka derbi z Mariborom. Rumeni so po prvem polčasu, ki ni ponudil zadetkov, v nadalejvanju trikrat zadeli v polno ter po golih Franjića, Repasa in Majerja v lovu na Evropo vknjižili nove pomembne točke.


“Glede na predstavo bi se strinjal, da je gostovanje v Domžalah izjemno zahtevno. Sam bi tekmo razdelil na prvi in drugi polčas, v prvem smo bili konkretnejši nasprotnik. Čeprav se rezultat ni spremenil, bi lahko vodili z 1:0, saj smo si ob koncu polčasa priigrali nekaj priložnosti. Domžale so dobra ekipa, že v preteklosti sem dejal, da gre za najboljšo ekipo lige. Nismo želeli biti pasivni in iskati neodločen rezultat, saj je eden od cilje takšnih tekem, da preverite, kje ste v tem trenutku,” je po porazu Velenjčanov dejal gostujoči strateg Vanja Radinović, ki je priznal, da je bilo v drugem delu srečanja težko parirati Domžalčanom.

Več razlogov za zadovoljstvo so imeli v domačem taboru, saj so se od domžalske zelenice, ki bo v prihodnjih tednih doživela temeljito prenovo, poslovili z lepo zmago. “Prvi polčas ni bil najbolj natančen z naše strani. Veliko je bilo napak v pripravi napadov. V drugi polčas so fantje krenili sproščeno in začeli uživati v igri. Odlično so kreirali napade, tako da je do izraza prišla predvsem njihova kakovost. Takšne tekme moramo ponavljati, saj si jih igralci želijo igrati, trenerji voditi, gledalci pa spremljati. Zmaga je povsem zaslužena in na koncu smo vsi zelo zadovoljni,” dobre volje po izdatni zmagi ni skrival Simon Rožman.

Domžalski strateg je za klubsko spletno stran dejal, da želi predstavo svojih varovancev iz drugega polčasa spremljati na vsaki tekmi. “Na vsaki tekmi želimo postreči z vsebino, ki smo jo tokrat prikazali v drugem polčasu. 45 minut smo nasprotnika držali na njegovi polovici in si pripravljali situacije. Ob veliki količina teka smo bili tudi ustvarjalni,” poudarja Rožman, ki je bil vesel, da je bilo njegovo moštvo za razliko od gostovanja v Ljudskem vrtu tokrat za dobro predstavo nagrajeno tudi s točkami: “Vesel sem, da smo bili nagrajeni z rezultatom. Ves čas se pogovarjamo, da sta stil igre in kvaliteta igralcev tisti dve prvini, ki nas bosta pripeljala do želenega cilja.”

Domžalčani so po treh zadetkih in s tekmo več vnovič prevzeli vlogo najučinkovitejše ekipe prvenstva, a se je Rožman bolj razveselil predvsem nove ničle v obrambi: “Nasprotnik se po prejetem golu ni mogel več pobrati. Zadovoljen sem tudi z obrambo, saj mi osebno veliko pomeni, da nismo prejeli zadetka.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…