Celjani tudi v nadaljevanju sezone dokazujejo, da jesenski rezultati niso bile muha enodnevnica. Celjska igra morda res ni tako poletna kot jeseni, a rezultati ostajajo. Da znajo grofje igrati tudi na rezultat, so dokazali med tednom, ko so se odlično pripravili na Mariborčane in jim s skupno zmago 3:2 preprečili pot v šesti zaporedni finale. Maja se bodo v Kopru za drugo pokalno zvezdico borili z domačo zasedbo.


Moštvo najmlajšega stratega v prvoligaški konkurenci že jutri zvečer čaka nova zahtevna preizkušnja, saj na zelenici Arene Petrol gostujejo Domžalčani, s katerimi se grofje borijo za drugo mesto na ligaški razpredelnici. Rožman je pred tekmo v pogovoru za klubsko spletno stran poudaril, da bo moštvo tudi v zaključku ostalo skromno, delavno in preudarno: “Kar se tiče napredka igralcev, smo postorili ogromno. Fantje so naredili korak, dva ali celo tri naprej. V njih smo skušali izpostaviti najboljše, kar premorejo. S taktično usmeritvijo smo zanje pripravili platformo, v kateri so bolj opazni in lahko do maksimuma izkoristijo svojo kakovost. Veseli me, da so prav vsi pokazali izredno željo po napredku, tako da je trdo in vsebinsko celovito delo z njimi čudovito doživetje. Če pa se osredotočimo na rezultatski vidik, pa je treba izpostaviti, da naši cilji pred začetkom sezone nikakor niso bili povezani s prebojem na vrh. Skrita želja je bila uvrstitev okrog petega mesta, v prvi vrsti pa smo želeli kadrovske konsolidacije ter priprave ekipe za dolgoročni napredek. Trenutno smo v dobri situaciji, da bomo na koncu tudi rezultatsko uspešni, se pa v tem trenutku nikakor ne obremenjujemo z uvrstitvijo. Skozi vso sezono smo bili skromni, delavni in preudarni, v tem duhu pa gremo tudi v zaključek sezone. Seveda pa to ne pomeni, da nismo ambiciozni, saj je jasno, da si želimo slaviti na prav vseh obračunih.”

Celjani imajo pred tekmo kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj Marko Krajcer, Valon Ahmedi in Blaž Vrhovec zaradi poškodb ne bodo mogli zaigrati, dodaten osip pa bi lahko ekipa doživela po koncu sezone, saj snubcev za najboljše posameznike ne manjka: “Da lahko tem fantom omogočimo preskok na višjo raven in v boljše klube, je naš privilegij. Zavedamo se, da tudi v prihodnje po finančni plati ne bomo mogli konkurirati Mariboru, Olimpiji in še komu, nedvomno pa lahko mladim igralcem po vsebinski plati ponudimo veliko. Trdo delo, odkriti odnosi in želja po napredku. To so tri vodila, s katerimi usklajujemo naše vsakdanje delo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…