Domžalčani v Ljudskem vrtu niso uspeli ponoviti dosežka s konca jesenskega dela sezone, ko so ob Kamniški Bistrici prekinili mariborsko serijo neporaženosti. Čeprav so gostje prevladovali skozi celotno srečanje, jih je ob neizkoriščenih priložnostih točk stalo tudi uvodnih osem sekund dvoboja.


Z zgornjo trditvijo se je po tekmi strinjal tudi domžalski strateg Simon Rožman, ki pa je obžaloval, da njegovo moštvo za dobro predstavo ni bilo nagrajeno z novimi točkami: “Mariboru čestitke za osvojene tri točke. Čestitke tudi mojim fantom, saj mislim, da smo danes pokazali izredno predstavo. Igrali smo v Mariboru, proti bodočemu prvaku. Podrobno spremljam slovensko ligo in menim, da ni še nikomur uspelo narediti tega, kar je uspelo nam. Boli nas, ker nas rezultatsko ni nagradilo, saj smo močno prevladovali tudi v številu strelov. Kljub nespametni napaki in pomanjkanju osredotočenosti v začetku tekme je to igra, ki jo želim gojiti in jo ekipa želi kazati. O tem govorimo in za to delamo. Morda mi boste očitali zaletavost, vendar smo danes pokazali veliko požrtvovalnost.”

Kljub bolečemu porazu pa je Rožman še enkrat zatrdil, da v Domžalah ne bodo odstopali od začrtane strategije: “Vsak klub ima svojo strategijo, naša je jasna. S takšno igro želimo priti do rezultata. Ne želimo biti zgolj všečni, ampak se želimo v slovenskem prostoru iti to namensko, saj vemo, da lahko s to strategijo razvijamo mlade fante. Grem v tveganje, da si želim dominantnosti in da smo ekipa, ki lahko igralcem omogoči prestop v lige z večjo dinamiko kot v slovenski ligi. Boli, da se nam očita, da nismo tekmovalni. Ko smo zmagovali, so bile zmage zaslužene, vendar je bilo neupravičeno, da se nam je po porazih očitala neprilagodljivost. Če se spomnim tekme s Koprom, ko je nasprotnik zadel po eni situaciji. Nasprotnik je igral taktično dovršeno … vendar se jaz tega ne grem. Strinjam se, da se moramo še veliko naučiti in kdaj tudi popustiti, gledati širše, vendar sledimo ciljem kluba. S prestopi moramo pokriti proračun, nimamo stricev iz tujine, ozadja. Smo klub, ki želi proizvajati in hkrati imeti tekmovalno miselnost, v kateri Maribor dominira. Imamo dobre vzornike, želimo se jim približati. Na dolgi rok se nam bo to enkrat vrnilo tudi v obliki rezultata.”

Kako pa je domžalski strateg videl igro nasprotnika? “Maribor se je obnašal evropsko. Ima izkušnje z evropske scene in postavi ščit osmih, devetih igralcev v cono, česar evropske ekipe ne uspejo prebiti. Ob tem je Handanović že v prvem polčasu dvakrat odlično posredoval, Firer je bil po predložku Balkovca sam pred golom, ko je bilo težje zgrešiti, kot zadeti. V drugem polčasu bi si želeli večjega pretoka žoge, vendar se je potrebno zavedati, da smo videli vrhunsko dinamiko z obeh strani. Fantom nimam ničesar očitati, čeprav bi si želel, da bi prihajali v situacije, ampak potrebno se je zavedati, s kom in kako smo igrali,” je zaključil Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…