Celjani so po šestih zmagah na sedmi pripravljalni tekmi še prvič remizirali. Po zmagah nad ATSV Wolfbergom, Aluminijem, Osijekom, Krškim, Veržejem in Gorico so na avstrijskem Štajerskem včeraj v nekoliko oslabljeni zasedbi remizirali z graškim Sturmom, ki je bil verjetno najtežji tekmec v pripravah na nadaljevanje sezone.


“Kar se tiče doslej opravljenega, smo se na vseh tekmah skušali vsebinsko nadgrajevati. Preizkušali smo številne taktične zamisli, ki nam bodo v nadaljevanju sezone vsekakor prišle prav. Fantje kažejo močno željo, z izjemo malce slabše tekme proti Gorici, pa tudi na tekmah izredno dobro izpolnjujejo zadane naloge. Napredek je viden iz dneva v dan, tako da smo lahko zaenkrat z vsem skupaj zadovoljni,” je za klubsko spletno stran prizadevnost svojih varovancev pohvalil trener Simon Rožman. Najmlajši prvoligaški strateg ima morda na voljo še močnejšo zasedbo kot jeseni, ko je od nosilcev odšel zgolj Mislav Oršić. Grofje so v zimskem prestopnem roku v svoje vrste zvabili tri novince, mladega Japonca Yuta Kuba, Ivana Lendrića, ki se je med strelce vpisal na zadnjih dveh tekmah, ter Marka Klemenčiča, mlajšega brata Tilna Klemenčiča, ki pa kljub sedemnajstim letom kaže izjemno spodbudne predstave. Rožman je v povezavi z včerajšnjo tekmo svojemu moštvu namenil še nekaj pohval: “Tekma s Sturmom je bila izredno kakovostna, za to obdobje priprav nedvomno na vrhunskem nivoju v smislu dinamike, pretečenih kilometrov in priložnosti na obeh straneh. Zagotovo je bila tudi to ena izmed potrditev našega dobrega dela, hkrati pa vsekakor veseli spoznanje, da smo konkurenčni tudi izven meja.”

Do začetka nadaljevanja sezone sta ostala le še dobra dva tedna. Rumeno-modri bodo v tem času odigrali še dve tekmi, sredi tedna se bodo pomerili s Triglavom, kot generalka pa bo služil obračun z Rijeko B. Ob tem pa se pojavljajo še namigovanja, da se prestopni rok za grofe še ni zaključil, saj gre v prihodnjem tednu pričakovati še kakšno okrepitev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…