Nogometaše Celja le še dan loči do premiere nove sezone, saj se bodo grofje z Zavrčem pomerili že jutri. Celjani, ki so v pripravljalnem obdobju odigrali sedem tekem, v katerih so dosegli tri zmage in poraze ter remi, so včeraj preizkusili tudi zelenico Arene Petrol, ki bo tekmo prvega kroga gostila ob 20. uri.


“Igralci, ki so se nam priključili, so mladi in željni napredovanja. Vsekakor se zavedajo, da je Celje zanje prava sredina, ki bi lahko bila ob njihovem trdem delu tudi odlična odskočna deska za popolno afirmacijo v nogometnem svetu. Ekipa je sicer bolj kakovostna kot ob koncu minule sezone. Veseli me, da so igralci do potankosti izpolnili vse, kar smo načrtovali. Na srečo prav tako nismo imeli težav s poškodbami, tako da lahko z veseljem povem, da smo realizirali vse cilje, ki smo si jih zadali pred začetkom priprav,” je za spletno stran celjskega kluba povedal Simon Rožman, strateg celjskega moštva. Najmlajši trener v Prvi ligi Telekom Slovenije bo v novi sezoni računal na precej spremenjeno zasedbo, saj se od celjske Arene Petrol poslovila enajsterica nogometašev, Celjani pa so zaenkrat predstavili četverico novincev, a s tem seznam prihodov po naših informacijah še ni zaključen. Potrjeni novinci so zaenkrat Marko Jakolić, Valon Ahmedi, Sunny in Tilen Klemenčič, moštvo pa se je znova pridružil tudi Marko Krajcer, ki zaradi poškodbe spomladi ni igral. S članskim moštvom bodo vadili tudi Matic Marcius, Jon Šporn in Metod Jurhar, a bo trojica tudi v bodoče igrala za mladinsko moštvo.

Rožman si pred začetkom nove sezone želi boljše igre kot v minuli sezoni, ki bi posledično privedla tudi do izboljšanja uvrstitve: “Na vsaki tekmi, ki je pred nami, bomo ne glede na nasprotnika skušali igrati našo igro, ukvarjali se bomo sami s seboj, popravljali bomo lastne napake. Pričakovanja vseh nas so izboljšanje lanske uvrstitve in imeti prepoznavno igro, ki bi bila zanimiva za gledalce. Slednji bodo lahko na Areni Petrol vsekakor gledali atraktiven in poleten nogomet tega res mladega moštva. Upam, da bodo ljudje naš trud prepoznali in nas v čim večjem številu podprli v prihajajoči sezoni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…