Celjani so po Gorici, ki je na Primorskem niso ugnali že dolgih osem let, podaljšali tudi negativno tradicijo domačih obračunov z velenjskim Rudarjem. Grofje na domačo zmago v savinjsko-šaleškem derbiju čakajo že štiri leta, polnega izkupička so se na gostovanju na Areni Petrol z izidom 1:3 veselili knapi.


Domači strateg Simon Rožman po četrtem porazu, predvsem zaradi slabše predstave svojih varovancev, ni skrival razočaranja in je tokratni obračun z Rudarjem, ki ga Celjani v letošnji sezoni še niso uspeli premagati, označil za najslabšo tekmo Celja v sezoni. “Najprej bi čestital velenjskemu Rudarju za povsem zasluženo zmago. Prikazali smo najslabšo predstavo v tej sezoni, bili smo povsem brez energije in popolnoma neprepoznavni. Porazi so del vsake zgodbe, tako da te izgubljene tri točke ne bolijo toliko kot misel na našo igro, ki je bila tokrat na res nizki ravni. Nedvomno se nam je poznala tudi odsotnost nekaterih poškodovanih članov, ampak kljub temu to ne sme biti opravičilo za včerajšnjo predstavo,” je za spletno stran kluba priznal Rožman, ki mu varovanci niso ponudili najboljšega darila za 32. rojstni dan, ki ga je praznoval v ponedeljek.

Grofe naslednja preizkušnja čaka že v sredo, ko bodo gostovali v Ljudskem vrtu, kjer bodo odigrali prvo polfinalno pokalno srečanje: “Zagotovo bomo morali dodobra analizirati včerajšnji obračun, saj si ne smemo dovoliti, da bi na takšen način izgubljali tekme. Verjamem, da bomo prikazali pravi karakter in se hitro dvignili tudi po tem porazu. Slednji nikakor ne bo spremenil poti, po kateri hodimo, tako da verjamem, da se bomo v Mariboru prikazali v dobri luči in z ustreznim odnosom.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…