Prvega zimskega novinca so danes dopoldne predstavili tudi pri koprskem prvoligašu. Tako kot smo včeraj že poročali, se je med kanarčke vrnil Vasja Simčič, ki je s strani novogoriškega športnega direktorja Michele Dal Cina dobil proste roke pri iskanju novega delodajalca.


Izkušeni vratar se na Bonifiko vrača po polletnem premoru, saj je mrežo Kopra branil že v spomladanskem delu sezone, ko nekdanji strateg Rodolfo Vanoli ni mogel računati na poškodovanega Igorja Nenezića, ki je po pisanju Primorskih novic ravno tako blizu povratka v koprske vrste. Jeseni je znova branil vrata matične Gorice in na 20 tekmah prejel 24 zadetkov, šestkrat svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, a bil z 69% ubranjenih strelov med slabšimi vratarji lige. 31-letni vratar spada med izkušenejše vratarje lige, saj je od sezone 2002/03 na prvoligaških zelenicah zbral že 208 nastopov. Koprčani so s Simčičem sklenili dveletni dogovor.

Ob Simčiču, kot smo že zapisali, naj bi Koprčani vratarsko zasedbo okrepili tudi z Igorjem Nenezićem, na Bonifiko pa naj bi se vrnil tudi Marko Vukelić, ki je bil nazadnje član Ankaran-Hrvatinov, ravno tako pa gre za nekdanjega člana rumeno-modrih.

Foto: FC Luka Koper
Foto: FC Luka Koper
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…